Pátek 13. prosince 2019svátek má Lucie 2 °C déšť se sněhem Předplatné LN
21. listopadu 2019 15:00 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Zlatí lvi v gastronomii. Nejlepším kuchařem se stal Radek Kašpárek

Radek Kašpárek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Radek Kašpárek | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Radek Kašpárek, Marek Raditsch a Radek David. To jsou tři nejlepší šéfkuchaři pro letošní rok. V Paspově sále na pražském Smíchově proběhlo předávání Zlatých lvů. A které restaurace uspěly?

Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni a obsluhu.

„Během let, kdy hodnotíme, pokračoval trend zvyšování úrovně české gastronomie. Naší činností se snažíme tomuto pozitivnímu vývoji maximálně pomáhat. Za tu dobu vznikla celá řada nových vynikajících restaurací, které obdržely jednoho či více zlatých lvů. Mnoho z nich má charakter bistra. Ta získávají, zvláště mezi mladší a střední generací, stále větší oblibu,“ řekl Václav Budinský, jeden z organizátorů soutěže.

Tři lvy získaly restaurace

  • Alcron
  • George Prime Steak
  • Paloma Průhonice
  • U Malířů 1543
  • Aureole
  • Fusion Restaurant & Lounge
  • Kampa Park
  • Piano Nobile
  • V Zátiší
  • Bellevue
  • La Degustation Bohême Bourgeoise
  • Salabka
  • Zdenek’s Oyster Bar
  • Coda
  • La Finestra in Cucina
  • Sarah Bernhardt
  • Restaurant Zlatá Praha
  • Field
  • La Veranda
  • Soho
  • Francouzská restaurace Art Nouveau
  • Oblaca 
  • Terasa U Zlaté studně

Současně s oceněném šéfkuchařů a restaurací vychází kniha Nejlepší restuarace oceněné Zlatými lvy pro sezonu 2020, ve které je uveden přehled stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnoceních inspektorů prestižního projektu ocenění jedním, dvěma či třemi Zlatými lvy.  Letos poprvé kniha vychází v praktické česko-anglické verzi.   

Terasa U Zlaté studně

Seznam restaurací nabízejících zážitkovou gastronomii mimo hlavní město bude v roce 2020 zase o něco delší. Zájemci tak mohou objevit oceněné restaurace po celé České republice. Autoři prestižního tuzemského projektu publikují výsledky nezávislého hodnocení restaurací vždy pro nadcházející kalendářní rok.

Více než pět desítek nezávislých hodnotitelů pravidelně navštěvuje nejlepší restaurace a na základě jednotné metodiky hodnotí podniky z pohledu kvality a estetiky nabízených pokrmů, úrovně obsluhy, útulnosti, originality, vybavenosti interiéru a dalších důležitých atributů.

Marek Raditsch
Radek David

„Naše metodika zahrnuje posuzování prakticky všech aspektů, které může host v gastronomickém zařízení vnímat. Nejde jen o kvalitu a prezentaci pokrmů, ale také o kvalitu obsluhy, prostředí, hygienu, atd. Na nové restaurace, které zatím nemáme ve svém portfoliu, nás upozorňují naši hodnotitelé. Současně průběžně monitorujeme specializované internetové servery, a pokud zaregistrujeme u některé restaurace, kterou neznáme, excelentní hodnocení, své komisaře tam vyšleme,“ doplňuje Budinský. 

Lidovky.cz
Premium

Zoufale jsme se snažili postřeleného muže zachránit, líčí lékař z Ostravy

Hrudní chirurg Marcel Mitták | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrudní chirurg Marcel Mitták z Fakultní nemocnice Ostrava se snažil s týmem zdravotníků zachránit jednoho z těžce...

Premium

Cítím hořkost. Bývalý šéf mordparty poprvé promluvil o svém odchodu

Nejznámější český kriminalista Josef Mareš sloužil u policie téměř třicet let,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejznámější český kriminalista Josef Mareš sloužil u policie téměř třicet let, stál za objasněním řady vražd a...

Premium

Zalepili matce prsa, aby nemohla kojit. Při příbězích z Osvětimi pláče i průvodce

Průvodce Lukáš Lev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lukáš Lev provází v koncentračních táborech a popisuje nacistická zvěrstva. Jeho babička si však stála za tím, že za...

DÁRKY PRO BABIČKU: Potěšte ji pod vánočním stromkem něčím originálním
DÁRKY PRO BABIČKU: Potěšte ji pod vánočním stromkem něčím originálním

Ještě vám chybí dárek pro milovanou babičku a přemýšlíte, co jí nadělit pod stromeček? Připravili jsme pro vás malou inspiraci.