Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

VAŘENÍM PROTI COVIDU: Cibule zmírňuje kašel a zklidňuje organismus. Vyzkoušejte z ní čatní se sýrem

Jak si vybudovat a posílit imunitu? Pozornost bychom měli věnovat všem vitamínům a látkám, které ji pozitivně ovlivňují. Jídlem sice covid rozhodně nevyléčíte, ani se mu nevyhnete, ale posílením obranyschopnosti zvýšíte i odolnost vůči virům a bakteriím. Server Lidovky.cz připravil ve spolupráci s nutriční specialistkou Kateřinou Šimkovou ze Zdravého stravování seriál plný rad a receptů, které vám pomohou nejenom v době pandemie zlepšit imunitu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Můj děda hospodařil na svém statku, pil domácí mléko, jedl tvaroh (dnes bychom řekli odtučněný - z podmáslí), ten si míchal s paprikou a SYROVOU cibulí, ve sklepě měl zkysané zelí. V neděli k obědu nějaké maso (uzené, naložené vepřové či drůbež - z dnešního pohledu EKO - sám si vše vypěstoval a prášky nepoužíval) s knedlíkem a zelím. Polévky spíše zeleninové. Slovo " ČATNÍ" by z úst nevypustil a balzamikový ocet nikdy neviděl, natož aby ho sháněl. Dožil se pěkných 84 let. A- každý blbec přece ví, že v 15tém století samopaly neexistovaly - a že zahřátí zeleniny nad 70 stupňů C spolehlivě vitamíny likviduje. No alespoň že se po Vašem čatní nikdo snad neotráví. Spíš byste měli lidi naučit, jak si vyrobit domácí kysané zelí- to prodávaní totiž skoro žádné vitaminy nemá - je mrtvé - jinak by pytlíky, ve kterých je zavařené po týdnu vybouchly.

0 0
možnosti