Pondělí 6. prosince 2021, svátek má Mikuláš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Magazín

Veganská vanilková je nesmysl, říká pražský zmrzlinář. Jak se mu podniká na novém zmrzlinovém bulváru?

JAN HOCHSTEIGER. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Rozhovor
Budete potřebovat kilo soli a pět kilogramů ledu, radí zmrzlinář Jan Hochsteiger, jak si doma vyrobit gelato s ideální pastovitou konzistencí. Jak se mu podniká na nově vzniklém zmrzlinovém bulváru v Praze a proč ho baví staré zmrzlinářské stroje?

Zmrzlinový salon na Národní třídě je nejkrásnější zmrzlinárnou sítě Creme de la Creme. Mezi vysoká zrcadla a zlatý dekor tu na starou bílou tonetku usedá Jan Hochsteiger, populární gelatier v košili a tradiční plátěné bekovce. Odloží svůj kožený batoh a spustí. O své averzi k moderním věcem, která ho dovedla k nákupu starých a ještě starších zmrzlinářských strojů. O době, kdy prodej zmrzliny nebyl k přežití, protože se lidé báli stoupnout si do fronty před výdejní okénko.

Blogera připravil lajdáctvím o nohu, další zranil. Za nehodu dostal podmínku

Premium S podmínkou na pět let odešel od soudu čtyřiačtyřicetiletý Moldavan. V červenci 2019 způsobil na obchvatu Chrudimi...

Přes víkend zemřou všichni z JIP. Sestra vypráví o práci v době covidu

Premium Markéta Svobodová, hlavní sestra z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, stojí spolu s dalšími šesti kolegyněmi z...

Android Auto a CarPlay v každém autě. Poradíme vám, jak na to

Premium Chcete používat oblíbenou navigační aplikaci na displeji v autě místo telefonu? Přečtěte si, jak to udělat a neutratit...

Mohlo by vás zajímat