Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Lidé

Veganská vanilková je nesmysl, říká pražský zmrzlinář. Jak se mu podniká na novém zmrzlinovém bulváru?

JAN HOCHSTEIGER. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Rozhovor
Budete potřebovat kilo soli a pět kilogramů ledu, radí zmrzlinář Jan Hochsteiger, jak si doma vyrobit gelato s ideální pastovitou konzistencí. Jak se mu podniká na nově vzniklém zmrzlinovém bulváru v Praze a proč ho baví staré zmrzlinářské stroje?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Zmrzlinový salon na Národní třídě je nejkrásnější zmrzlinárnou sítě Creme de la Creme. Mezi vysoká zrcadla a zlatý dekor tu na starou bílou tonetku usedá Jan Hochsteiger, populární gelatier v košili a tradiční plátěné bekovce. Odloží svůj kožený batoh a spustí. O své averzi k moderním věcem, která ho dovedla k nákupu starých a ještě starších zmrzlinářských strojů. O době, kdy prodej zmrzliny nebyl k přežití, protože se lidé báli stoupnout si do fronty před výdejní okénko.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se