Pátek 8. prosince 2023, svátek má Květoslava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Lidé

Veganská vanilková je nesmysl, říká pražský zmrzlinář. Jak se mu podniká na novém zmrzlinovém bulváru?

JAN HOCHSTEIGER. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Rozhovor
Budete potřebovat kilo soli a pět kilogramů ledu, radí zmrzlinář Jan Hochsteiger, jak si doma vyrobit gelato s ideální pastovitou konzistencí. Jak se mu podniká na nově vzniklém zmrzlinovém bulváru v Praze a proč ho baví staré zmrzlinářské stroje?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit se slevou 45 %

Zmrzlinový salon na Národní třídě je nejkrásnější zmrzlinárnou sítě Creme de la Creme. Mezi vysoká zrcadla a zlatý dekor tu na starou bílou tonetku usedá Jan Hochsteiger, populární gelatier v košili a tradiční plátěné bekovce. Odloží svůj kožený batoh a spustí. O své averzi k moderním věcem, která ho dovedla k nákupu starých a ještě starších zmrzlinářských strojů. O době, kdy prodej zmrzliny nebyl k přežití, protože se lidé báli stoupnout si do fronty před výdejní okénko.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

49
89 Kč
Předplatit
Ušetříte 40 Kč
Následně 89 Kč/měsíc
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Roční

490
890 Kč
Předplatit
Ušetříte 400 Kč
Následně 890 Kč/rok
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

990
1 690 Kč
Předplatit
Ušetříte 700 Kč
Následně 1690 Kč/2 roky
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se