Neděle 4. prosince 2022, svátek má Barbora
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Lidé

Veganská vanilková je nesmysl, říká pražský zmrzlinář. Jak se mu podniká na novém zmrzlinovém bulváru?

JAN HOCHSTEIGER. | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Premium Rozhovor
Budete potřebovat kilo soli a pět kilogramů ledu, radí zmrzlinář Jan Hochsteiger, jak si doma vyrobit gelato s ideální pastovitou konzistencí. Jak se mu podniká na nově vzniklém zmrzlinovém bulváru v Praze a proč ho baví staré zmrzlinářské stroje?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet tři měsíce zdarma

Zmrzlinový salon na Národní třídě je nejkrásnější zmrzlinárnou sítě Creme de la Creme. Mezi vysoká zrcadla a zlatý dekor tu na starou bílou tonetku usedá Jan Hochsteiger, populární gelatier v košili a tradiční plátěné bekovce. Odloží svůj kožený batoh a spustí. O své averzi k moderním věcem, která ho dovedla k nákupu starých a ještě starších zmrzlinářských strojů. O době, kdy prodej zmrzliny nebyl k přežití, protože se lidé báli stoupnout si do fronty před výdejní okénko.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Mohlo by vás zajímat