• schránka
  • Přihlásit Můj účet

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M58i27r80e43k 57Š39u59r22g42o57t

12. 9. 2014

Pracuji v Anglii v Manchesteru v kuchyni restaurace Piccolino ve čtrvti Hale. Luxusní restaurace v místě, kde bydlí mnoho bohatých lidí i fotbalistů z obou slavných klubů.

Každý dospělý, pracující v Anglii, dostává ze zákonat minimální mzdu 6,31 libry. Kamura pracovala 17 hodin denně, denně vydělala 107,27 liber. Denní mzda se násobí počtem dnů, kuchaři v restauracích, pokud to  nejsou pomocní kuchaři, pracují minimálně 5 dnů v týdnu. Kamura nebyla pomocný kuchař, měla vyděláno cca 2.145,4 libry. Je tedy možné, že po zdanění dostala 1.800 liber, což je běžný plat začínajícího kuchaře. K tomu se musí připočíst podíl na zpropitném, který dostává každý zaměstnanec v pevné týdenní výši a který se zdaní ve mzdě.

V každé restauraci musí běžný kuchař vařit striktně podle receptů, výraz "práce pro cvičené opice" je jen marketingový tah na zvýšení pozornosti na samotnou Kamuru. Hosté chodí za dobrým jídlem, které musí být podle nabídky výborně zpracované a vždy stejné...

 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít

M82a68r94t11a 75K33a35d13l58e16c78o42v52á

15. 9. 2014

Děkuji vám, už jsem myslela, že to nikdo nenapíše

 
Facebook Twitter Google Plus Zavřít
Více už toho není