Menorca je rozlohou malý ostrov, jeho kuchyně jeho hranice ale daleko přesahuje. Nejde jen o svrchu zmíněnou omáčku ze žloutků a oleje: menorská kuchyně je pestrá a v mnoha ohledech zajímavá i bez toho. Nepřekvapivě v ní nechybí dary moře, ovšem nejen ty: na rozdíl od ostatních ostrovů Baleárského souostroví a vůbec Středomoří zdejší kuchyně tolik nepoužívá olivový olej, ale spíše máslo, smetanu a další tučné mléčné výrobky.
Asi neznámějším jídlem využívajícím právě dary moře je menorská humří polévka caldereta de langosta. Nabízejí ji v mnoha restauracích snad v každém městě i vesnici. Tu nejlepší údajně připravují ve Fornells, ochutnat ji ovšem můžete i v hlavním městě ostrova, Maó-Mahónu. Zajděte na ni třeba do přístavu do restaurace La Minerva: zahrádka na mole nabízí nejen dechberoucí pohledy na moře, ale i na obrovské ryby v něm, loudící zbytky jídla.