náhledy
O Zlatou pivní pečeť 2015 bojuje v Táboře 165 pivovarů z patnácti zemí.
Autor: David Peltán, Slavnosti piva Tábor
2. místo v kategorii Virtuální příroda Jana Pilátová: CZ-like protein Protein lysozym, který je obsažen v našich slzách vlasteneckého dojetí nebo ve slinách, které se nám tvoří při pomyšlení na knedlo zelo vepřo či pivo, nápadně připomíná tvar srdce Evropy. Funguje jako enzymatická ochrana před bakteriální infekcí. Trikolora indikuje polárně-nepolární vlastnosti - modrá pro nejhydrofilnější, bílá neutrální a červená pro hydrofobní oblasti molekuly lysozymu. Struktura je získaná z proteinové databanky PDB, upravená v programu UCSF Chimera a kolorovaná.
Autor: www.vedajekrasna.cz
Pivovar Svijany otevřel svou první značkovou restauraci v Liberci.
Autor: Pivovar Svijany, pro Lidovky.cz
Svařené víno je nuda. V Polsku nabízí svařené pivo, jehož chuť vám doladí buď medem nebo sladkým sirupem. Dost možná si tento alkoholický nápoj nezamilujete, ale za zkoušku stojí.
Autor: Lidovky.cz
Lobečský pivovar je hlavní dominantou dolní části obce. Po rekonstrukci vypadá přesně tak jako na historických fotografiích, včetně nápisu. Chybí pouze již dříve zbouraná ohradní zeď.
Autor: Pavel Prouza
Plzeňský Prazdroj
Autor: prazdroj.cz