Diskuse k článku: Revoluce v Budvaru. Nový ležák je hořký, má konkurovat Prazdroji či Radegastu

Přihlaste se



REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ,
NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS REGISTRACE

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07.Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.
  • Příspěvků: 41
  • Poslední: 25.3. 2019 19:51
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Šraier 11.3.2019 11:47

Revoluce je hezká věc, jenomže k čemu, když člověk ten nový ležák nemá šanci ochutnat ani v restauracích pod budvarskou vlajkou ... ? Byl jsem ve dvou, neměli ani v jedné.

J. Sovák 11.3.2019 4:40

Budvar by se měl vrátit k chuti peva, který měl v letech 1960 až 1970. Jinakost to je to co potřebuje . Všechny ostatní piva mají u nás již stejnou chuť a stejnou nekvalitu. Čím to je, že piva v Německu jsou kvalitní a velmi chutné. Nevím čím to je, ale pokud to neví naši pivovarníci měli by z výrobou piva skončit.

D. Urman 9.3.2019 7:01

Jarolav je forma jména Prázdnohlav?

M. Veselý 9.3.2019 6:36

A hlava z něj bude bolet stejně jako z klasického Budvaru?

J. Russell 8.3.2019 15:36

néééééééééé! :(

J. Maicel 8.3.2019 12:35

LOGICKY NA TO PÁNOVÉ ! Pivo je jaksi oblíbené kvůli chmelové hořké chuti a "pitelnosti" - tj. že si dáte 10-15 a ještě máte chuť na další, tedy musí být i jaksi organismem "stravitelné" a příjemně návykové. Trpím na dovolené kde jsou nějaké splašky, kdy si člověk dá 4 a s prominutím se mu zvedá kufr a cítí se že praskne... a ještě v hubě pachuť sladiny místo pěkného chmelového odéru. Nehovořím pak o ránu, to je zlomový bod posuzování píva, jak je vám blbě, tak je to patok, podobrém pivku si ráno vesele poskakujete a načnete si "vyprošťováka" a je vám príma...

P. Šraier 11.3.2019 11:49

Tak pokud si dáte 10-15 a ještě máte chuť na další, je jasné jen jedno ... :-P

L. Papazian Ing. 7.3.2019 23:43

Hlavně, aby to nebyl zase nějaký ten Pardál, otřesné pivo, ostuda Budvaru.

T. Kohout 8.3.2019 7:22

Zkusil jsem jednou. To je opravdu pro nějakou prazvláštní klientelu. Nepochopitelné. Ani za 2 koruny, ani do guláše.

J. Sovák 11.3.2019 4:42

Možná by se s ním daly čistit zuby.

J. Maicel 8.3.2019 12:22

PARDÁL to byl podnikatelskej "majstrštyk" Budvaru, u nás to zavedla jedna hospoda na vesnicí, fšude červený ubrusy, tácky, poutač svítil, na venkovní zahrádce slunečníky velikosti hangáru... jen to pívo bylo nějaký divný.... fšichni návštěvnící se za dva dny přestěhovali do sousedních hospod kde byl Radegast... :-) Do měsíce to demontovali páč to byl pro hospodu "polibek smrti"...

J. Maicel 7.3.2019 11:49

Já tedy jako znalec pivka bych Budvar pozřel jen ve vyjímečných situacích - ztroskotání, válka.... Pít se to nedá..., sladká převařená voda. No obecně "europívo" je dost slabé, i Prazdroj býval za komunistů nějak chutnější ...

L. Kalič 7.3.2019 21:08

Ty budeš znalec piva asi tako má Babiš odborníky ve vládě :-))))))))))))))))))))))))

J. Maicel 8.3.2019 12:25

No nevím, já měl kámoše v Belgii, co byl velkoobchodník a pivem, měl sklep tak 50 x 6 m a tam stovky druhů piv, které jsem ochutnal. Já si teda vybíral trapistický pivča v keramických flaškách, když jsem pak dojel zpátky do Čech, tak jsem si dal Plzeň a jak jsme byl zhýčkaný, tak i ta se mi zdála jako odvar z ponožek. :-)

T. Kohout 8.3.2019 7:25

Tak to je tutovka. Prazdroj v 60. letech a Prazdroj v dnešních letech je rozdíl kosmických parametrů. (Teda v neprospěch dneška, aby nebyl omyl.)

P. Harabaska 8.3.2019 7:52

Prazdroj býval za komunistů nějak chutnější? On byl také levnější. Když jsem tam studoval, ve 4. cenové skupině byl za 1,90 Kčs, ve trojce a výše za 2,10. Dnes se běžně v Plzni prodává za 45 Kč (i víc). Spočtěte si, zda vám 22x zvýšili plat z tehdy obvyklých 2 tisíc.

P. Harabaska 8.3.2019 7:53

Budějičáci se vždycky zlobí, když jim Plzeňáci říkají, že v Plzni se Budvarem myjí schody.

P. J 7.3.2019 11:48

Budvar byl vždy Budvarem právě pro svoji specifickou sladší chuť. Vždycky měl a snad i bude mít své pijáky. Proč ho chcete předělat? Zařadíte ho tím do řady. A hodně se snažte. Udělejte z něj univerzální pivo které nebude mít nic. Už tu některá máme. Třeba Gambrinus.... A hlavně, dejte ho do supermarketu za 7.50 To bude teprve o něj rvačka....

M. Pechar 7.3.2019 18:58

Jestli jsem to pochopil správně, tak nechtějí nic předělávat; nepřestanou vařit dosavadní „sladký“ Budvar, který má svoje ctitele, jen k němu přidají další produkt, takto hořký ležák (například na tuzemském trhu konkurence Radegastu).

Jinými slovy – chtějí na trh prorazit dalším, novým artiklem, což mi nepřipadá jako marketingová chyba.

Pokud se jim podaří udělat touto novinkou kvalitní pivo, šetřil bych ironií; dejte jim šanci.

L. Kalič 7.3.2019 21:11

A co napřed pochopit psaný text, než se trapnou reakcí veřejně ztrapnit?

M. Mikulec 7.3.2019 10:48

K takovému pivu by chutnala cigaretka....

V. Braun 7.3.2019 11:14

Cigaretka by k pivu možná chutnala, ale pivo k cigaretce už hůře. K vychutnání si piva patří kupodivu i jeho vůně, což v zakouřeném prostředí absolutně nejde poznat.

V. Kotas 7.3.2019 10:36

Ono chvíli trvá, než člověk přijde něčemu na chuť, u všeho. Držím mu palce.

T. Kohout 8.3.2019 7:21

Asi to má každý jinak. Já naopak piji celý sortiment piv, ani to "nejlepší" bych nechtěl pít stále třeba 3 dny za sebou. Právě střídání piv mi dává vyniknout různých příchutím a v tom je ta lahoda. Nepiji ovšem radlery a podobné "chuťovky".

P. Harabaska 8.3.2019 7:56

Vynikající pivo jsem pil v Poličce. Už ani bohužel nevím, jak se to jmenovalo.

I. Jemelka 7.3.2019 9:43

ja bych ho pojmenoval Budbit

V. Braun 7.3.2019 9:34

Osobně mi chutná Budvar v původní podobě, možná se to traduje od prvního ročníku vysoké, kdy nejoblíbenější hospoda v daném místě točila Budvar, navíc byla blízko kolejí, ostatní patoky se nedaly pít. Hořká piva si ovšem na chuť někdy dám také, tak uvidíme jaké bude nové z Budvaru.

M. Pechar 7.3.2019 19:05

U piva neoblibuji extrémy. Budvar je na můj vkus moc sladký, Radegast moc hořký. Nicméně každý si může dát „to svoje“.

A vůbec mi nevadí, když jeden velkopivovar dělá oba extrémy.

Jen nostalgicky vzpomínám na pražskou hospodu U Kocoura, kde za mých mladých let (2. polovina 80. let) točili excelentním způsobem Prazdroj; nechápu, proč právě oni (po Tygrovi tenkrát prý druhý nejlepší Prazdroj v Praze) přešli na Budvar (už dávno).

T. Kohout 8.3.2019 7:35

Tak různí lidé mají různé "znalosti". Nejhorším dopadem změny režimu tady byla zkáza hospody U Sojků na Letné. Tohle převratářům nemohu zapomenout. U Labutě v Krči - taky dobrá adresa. Vlastně všechna zoo dost dobrá, "Jelen", Hroch, Tygr atd, to je výlet do zoo jak se patří.

M. Pechar 25.3.2019 19:51

Když už je řeč o zkáze hospod, pak nostalgicky vzpomínám na nonstop bufík na Špejchaře, o němž Mišík zpíval Špejchar blues.(*) Dneska (už hodně dávno!) jsou tam mormoni. :-(

--------

*) například https://youtu.be/YH17fxfnMtw

Najdete na Lidovky.cz