Skoro tři roky působí Baerwaldt v malé vesničce Zhůř nedaleko od Nepomuka a soustředí se hlavně na svrchně kvašená „craft beers” v americkém stylu. Logicky – v zemi svých kořenů byl součástí týmu Hoppy Brewing Company v kalifornském Sacramentu.
Časy se mění a inspirace jeho novou vlastí přinesla „60616 Ležák“, tradiční spodně kvašené světlé české pivo. Výrobou a chutí inspirované českou plzní, včetně ryze českých surovin.
Název pak Baerwaldt odvodil od poštovního směrovacího čísla městské čtvrti Pilsen, která je součástí amerického Chicaga.
Čtrnáct piv na čepu
Nový mok představí v plzeňské kavárně Francis 1. a 2. července v rámci „Pivovar Zhůřák tap takeover”. „Včetně nového ležáku budu mít ve Francisu čtrnáct piv na čepu,“ tvrdí Baerwaldt, muž, jehož Pivovar Zhůřák letos získal cenu České a moravské pivovarnické akademie za nejlepší pivovar s výstavem do tisíce hektolitrů.
Dosavadní provozovatel pivní kavárny kromě plzně nabízel hlavně dovážená belgická piva, teď je vystřídá v Česku vařený americký styl. V západočeské metropoli tak utěšeně roste celková nabídka domácích „rukodělných“ piv.
Od zdejších minipivovarů jako je U rytíře Lochoty, Pašák, Groll, Purkmistr, Raven nebo Bizon s blízkých Čižic, ale na čepu jsou k mání (například v Klubu malých pivovarů) i značky přespolních i vzdálených pivovárků.