- 20. února 2022 5:00
Růžová revoluce. S čokoládou jasně růžové barvy přišel na trh švýcarský výrobce kakaa a čokolády Barry Callebaut v roce 2017. Recept si značka úzkostlivě hlídá a konkurence o něm vede bouřlivé diskuse. | foto: Profimedia
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dnes ji lze koupit hlavně v tabulkách v čokoládovnách a v e-shopech coby surovinu pro cukráře. Narazíte na ni také v cukrovinkách – třeba v polevě na nanuky. Je ruby čokoláda revoluční počin, nebo spíš chytrý marketingový trik?
V roce 2017 švýcarský výrobce kakaa a čokolády Barry Callebaut oznámil, že po desetiletém vývoji uvádí na trh novinku, jakou svět neviděl: přirozeně růžovou čokoládu bez použití barviva či přidání červeného ovoce a obsahující jen přísady typické pro například mléčnou čokoládu, jako je kakaová hmota, kakaové máslo, cukr či mléko.
Připojte se ještě dnes a získejte: