Středa 19. února 2020svátek má Patrik 2 °C občasný déšť se sněhem Předplatné LN

Diskuse k článku

Holanďané vypěstovali umělé vepřové maso. Podle Čechů je moc drahé

Holandským vědcům se podařilo po čtyřech letech bádání vypěstovat umělé vepřové maso. Z jednoho vepře by tak mohlo být masa jako z milionů kusů. Stačí jen v biogenerátoru namnožit buňky odebrané živému zvířeti. Podle českých vědců však nemá tento objev valnou šanci na to, aby se uchytil. Umělý řízek bude totiž mnohonásobně dražší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
8.12.2009 16:41

Re: Měl jsem ceskeho pritele

To ctělo před stykem klystýr a už nebude smrdět!

7.12.2009 16:38

v české politice je to vepřové v senátu a parlamentu

ještě dražší a navíc přestárlé a již zcela nepoživatelné.

7.12.2009 8:36

Re: Měl jsem ceskeho pritele

a ten smrdel jak prase. Rikal ze je to po tom zradle v Cesku. Fakt, nekecam.

6.12.2009 15:09

Měl jsem holadskou přítelkyni

a ta tedy byla v posteli naprosto umělá. Jinak ale fajn holka ,možná že to čte naučil jsem jí trochu česky. Zdravím Wil!

6.12.2009 11:29

klasika blbosti

No chtěla bych vzkázat těm, co se tomu brání, že se toho stejně nedožijí, Vaší životosprávou tu stejně dlouho nebudete. Pokud jde o maso vypěstované ze zkumavek, nebudu o nic horší než normální, i štěpy kůže se pěstují a kolika lidem to pomůže? Dokud něco nevyzkouším nemůžu to odsoudit. Dále mě mrzí ta nelidskost vůči zvířatům, co kvůli tomu musí umírat, žijou v otřesných podmínkách a ve stresu jsou ještě zabita? odporné.

6.12.2009 0:10

Re: To je zase objev

Chudak vase dite. Existuje-li neco takoveho. Mimochodem uz jste si nechala prepocitat zaludky? Kniha, bachor, čepec, slez? Jinak vam to nakliceny obili stacit nebude.

6.12.2009 0:07

Staci par akci typu "silene kravy" a budete papat umele maso

Az se vam budou delat boule za usima. "U naseho zarucene umeleho masa, zadne choroby nehrozi!"

5.12.2009 20:49

Re: Salámy a párky.

hmm většina salámů a párků je už teň narvané sojou a podobnými... ehmm, navíc - ta máčená šunka, cigánka či debrecínka, moučné špekáčky....

TOŽ DOBROU CHUŤ

5.12.2009 20:47

co drahé ALE

bude narvané chemikáliemi... a kdo ví... co to v něšem ordanismu udělá... jo liliofizovaný  šnicl či šrotové rybí filé... herget pane doktore garene ... už před 30 lety jste nás varoval... a my nevěřili... omlouvám se... 

4.12.2009 17:06

Jen ať si pan prof Post dá

Děsim se dne, kdy mi jednou tohle přistane na talíři. Pro potřeby chirurgie apod ať se tkáně pěstujou, to bude jedině přínost. Ale dehonestovat jídlo na takovýhle sratschky to teda nikdy! Do oblasti běžnýho jídla nepatří věda, všechno důležitý je už vymyšlený a cesta ke spokojenosti vede přes kvalitní a poctivý suroviny a pokrmy, tedy pravý opak tohoto. Slova toho vědátora, že když ty kusy tkáně budou levný, lidi to koupěj jsou fakt důkaz duševní omezenosti jedince. Nechal bych ho do konce života žrát jen takový hnusy.

4.12.2009 1:08

Cesko =mudrc prd.dirky

cesky vedci hahaha cesko a jeji prostoduhy lid hybe svetem. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!nazory ceskyh vedcu  hahahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!

3.12.2009 19:52

Re: To už mi hlava nepojme

Kvalitní maso? Haha..dobrej vtip...samozřejmě, i kvalita může být relativní, takže vám zrovna příjde kvalitní to, co je napuštěný hormonama, antibiotikama a bandou stresových hormonů, která jateční zvířata vylučují celý život....

3.12.2009 18:11

ÚŽASNÉ!

co lihovky všechno neotisknou.

3.12.2009 16:29

Všechno je moc drahé,

protože chuť a kvalita všeho je už na pár facek.

3.12.2009 13:49

Re: To je zase objev

Chtěla jsem říct neprospívá:-)

3.12.2009 13:48

To je zase objev

Místo aby lidi omezili spotřebu masa, protože to nepřispívá vůbec nikomu a ničemu, tak ztrácejí čas a peníze takovýma nesmyslama.

3.12.2009 13:37

Salámy a párky.

To není žádný nový obev, vytvořit z půl kila masa 10 kilo hmoty, která je strukturou podobná jen chomáči s.aček a chuťově je na tom stejně a hodí se jen na to jí krmit zvířata nebo do párků a salámů.

3.12.2009 10:50

Re: No nazdar

Je to pravda, jsem bezcitni hajzlici, co chteji neco co jim nepatri. Pokud budu moct koupit maso bez nutnosti otrocit zvirata, klidne priplatim. Samozrejme rozumne dvoj nebo trojnasobek soucasne ceny.

2.12.2009 18:21

Holanďané vypěstovali umělé vepřové maso.

No a co jako? My Češi jsme zase vypěstovali ze zarytých komunistů, zaryté demokraty, no spíše realkrady!! :-)

2.12.2009 17:49

Re: Lídl je levný!

Trochu mi to přïpomíná, co se říkalo o Jakešovi: vypadá jako blbec, mluví jako blbec, a je to....Když to bude vypadat jako maso, tak to taky bude Maso?

2.12.2009 17:47

"Vyrábět umělé maso v laboratoři je spíše rarita,"

Jen počkejte, až  ho začneme pěstovat na poli!

2.12.2009 12:18

To už psali v r. 1967

v Hostu do domu byla scifi povídka o pěstování Pražské šunky v tkáňové kultuře.

Řešilo se v ní růst vrstvičky tuku na povrchu a také namáhání aby byla svalová vlákna pěkně stejně orientovaná.

2.12.2009 0:11

Re: chut original svičkovi

Kvuli sojovymu masu znamou doma malem umlatili. Delala jim  medajlonky ze sojovyho masa. Byli spokojeny a tak jim to a jednou   prozradila. Potom ze je biostrava zdrava.

2.12.2009 0:05

Koupil jsem si v Albertu

vyhodne za patnact drubezi konzervu a prdlal jsem po ni, ze by mne ochranci globalnich zmen klimatu vobesili, kdyby na to prisli. Maso bylo z umele vypestovane drubeze

1.12.2009 23:30

zrovna jsem byl v tescu

80gr balení sušený šunky v podstatě noname 119,- kaček... ta koruna fakt nemá žádnou cenu...

1.12.2009 22:19

Re: To už mi hlava nepojme

trošku palive , mlete papriki, a bude to super! Ale to ti hnoji z města nepochopi* A mužem se na ně zlobit?

1.12.2009 22:17

Re: NA CESKY PARKY JSME SI UZ ZVYKLI

hovořiš zasebe, emile* Mi chceme vepřove z inkubatoru!

1.12.2009 22:16

chut original svičkovi

zvladli u soji a original ribizove limonadi, tak tadi bich se vubecf nebala, hehe*

1.12.2009 21:47

Lídl je levný!

"Když to bude vypadat jako maso a chutnat jako maso, pak to lidé koupí," věří profesor Post. Češi určitě, hlavně když to bude levné! Tak maximálně 20Kč za kilo.

1.12.2009 21:36

ti vynálezci z Holandska

co vyrobili z prasenských sraček vepřové kotlety bez kosti , NEKÝVALI SE NÁHODOU U SVÝCH VĚDECKÝCH PŘÍSTROJŮ A PAROGENERÁTORŮ ŠUNKY , tak nějak jako pejzouni u zdi výkřiků do neznáma ?


Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Maso se nejčastěji prodává ve vakuově balených plastových obalech na miskách z... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Karlův most v Praze | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...