Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Proč jsou červená rajčata bez chuti? Vědci vypátrali odpověď

Krásně červená barva rajčat, která vznikla dlouholetým šlechtěním, je prý důvodem jejich často mdlé chuti. Badatelé nyní chtějí rajčata geneticky pozměnit, aby byla zároveň pěkná i chutná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Stuchlik

3. 7. 2012 20:09
Hloupá výmluva

neumí rajčata vypěstovat a vymlouvají se na gen.

0 0
možnosti

P. Fiala

29. 6. 2012 15:04
Bludy šířené ČTK

České obyčejné tyčkové rajské jablko je typicky červené a chutné. Musí se umět pěstovat, za podmínky sucha na listech, závlaze a kompostu v půdě a teple, což zajišťuje skleník a pravidelná trpělivá pečlivá práce zelináře. Zásadou je pěstování stonku u tyče, pokud jde o rajče tyčkové, což znamenéá vyštipovat odbočné stonky co nejdříve a vyvyzovat, vyvazovat (izolované drátky asi 1-2mm). Musí se vypěstovat stonek s květními-plodovými výhony nad sebou, asi tak 5-6 maximálně. Velmi mi pěstování stonku rajského jablka připomíná pěstování vinné révy, a doporučuji raději méně hroznů, rajčat, ale kvalitních (velikost, barva, chuť, obsahy živin pro člověka na zimní období se připravujícího).

0 0
možnosti

M. Taneček

4. 7. 2012 15:54
Re: Bludy šířené ČTK

Ha Fiala a zase mimo mísu, jako obvykle .. :) Tohle mě baví ...

Rajčata nemají chuť, protože se sem vozí zelená a nechávají se na místě "dozrávat" v Etylenu.

0 0
možnosti

M. Dvořák

29. 6. 2012 8:56
Magoři

Kdyby je pěstovali, jak mají, tak by jim taky chutnali.

0 0
možnosti