Diskuze
Proč jsou červená rajčata bez chuti? Vědci vypátrali odpověď
Děkujeme za pochopení.
M. Stuchlik
Hloupá výmluva
neumí rajčata vypěstovat a vymlouvají se na gen.
P. Fiala
Bludy šířené ČTK
České obyčejné tyčkové rajské jablko je typicky červené a chutné. Musí se umět pěstovat, za podmínky sucha na listech, závlaze a kompostu v půdě a teple, což zajišťuje skleník a pravidelná trpělivá pečlivá práce zelináře. Zásadou je pěstování stonku u tyče, pokud jde o rajče tyčkové, což znamenéá vyštipovat odbočné stonky co nejdříve a vyvyzovat, vyvazovat (izolované drátky asi 1-2mm). Musí se vypěstovat stonek s květními-plodovými výhony nad sebou, asi tak 5-6 maximálně. Velmi mi pěstování stonku rajského jablka připomíná pěstování vinné révy, a doporučuji raději méně hroznů, rajčat, ale kvalitních (velikost, barva, chuť, obsahy živin pro člověka na zimní období se připravujícího).
M. Taneček
Re: Bludy šířené ČTK
Ha Fiala a zase mimo mísu, jako obvykle .. :) Tohle mě baví ...
Rajčata nemají chuť, protože se sem vozí zelená a nechávají se na místě "dozrávat" v Etylenu.
M. Dvořák
Magoři
Kdyby je pěstovali, jak mají, tak by jim taky chutnali.