Neděle 20. září 2020svátek má Oleg 22 °C jasno Předplatné LN

Diskuse k článku: Propečené pochoutky škodí zdraví

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 38
  • Poslední: 23.3.2007 10:25
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
23.3.2007 10:25

Vraťte Praze trolleybusy!

!!8-o8-o!8-o8-o!!

23.3.2007 0:23

to jsem je zrovinka dneska baštil!

vy ale dokážete člověku zkazit chuť k jídlu! Vraťte Praze, Liberci, Vrchlabí, Ostravě, Zábřehu na Moravě za odměnu trolejbusy!!8-o8-o!8-o8-o!!

13.1.2007 9:06

Škodliviny

Není už lepší si objednat rakev, ustlat si v ní, ulehnout a čekat na smrt? Kam jsme se to dostali! Jak tak koukám, už je škodlivý všecko! Kdo profituje na všech těch věčných zákazech něco jíst? Nejvíc mě popuzuje k zuřivosti, že lékaři sami propagují zákaz kouření a sami hulí jak cugáni na mezi! To co se píše o škodlivinách v každém jídle zavání terorismem a stejně jako k terorismu by se mělo přistupovat. Není možný, aby člověk nesměl jíst, to, co se po staletí osvědčilo! Asi by bylo nejlepší, aby civilizace na Zemi zanikla, ale tak, aby to přežila okolní příroda. Aby si zbytky lidí začaly hospodařit, obdělávat malá políčka, lovit ryby a zvěř, nebo zdivočelá domácí zvířata. Kdyby přežilo skutečně jen tolik lidí aby v každém státě obsadili jen pár vesnic, bylo by jedině dobře. Bez civilizace by se i rychle ochladilo a počasí se vrátilo do odvěkého řádu. To se stane, ale udělá to Bůh! Nastolí tisícileté království pokoje. Bude jen Bůh a poslušní lidé a bude dobře!

11.1.2007 10:35

Není to jinak? 3

V Itálii jsem si musel přivyknout na jejich bílý chleba. Naprosto bez chuti, ale hlad mě donutil. Trvalo to týdny než jsem ho vzal na milost. Takové pečivo má skvělou vlastnost. Příloha chuťově nezanikne. Stačí slabý plátek salámu či sýra a víte přesně o čem ten salám je. S českým rohlíkem musím přílohy v kvantitě hrozně přehánět, abych přebil přehnanou chuť rohlíku. Takže tloustneme a tloustneme, úplně zbytečně. Ze zvyku. Když se vám chuťové buňky srovnají a vy si začnete uvědomovat o čem dobré jídlo je, česká sámoška je potom neuvěřitelný šok. České pečivo normálně smrdí (pivem, rybinou..., to dělá nějaký kvásek či co?). Mě se půl roku zvedal v Česku žaludek než jsem se zase srovnal do českého normálu. Řekl bych, cizincům české pečivo raději nedávejte.

11.1.2007 10:34

Není to jinak? 2

A zkuste se pobavit třeba s kuchařem v závodce proč cpe do jídla chuťové emulgátory, glutaman, chemické přípravky... Vezme na vás sekáček. Vůbec nepochybuje o tom že by něco dělal špatně. Tak to dnes prostě je. Moderní technologie. Chemie mu šetří práci, lidem jídlo víc chutná, cena je přijatelná. Můžete mu ukázat jak to dělat lépe, kibicové. To má vařit jako za krále Klacka, ne? (Samozřejmě. O to jde. Že se právě pekař nad tím nezamyslí?)

A pokud jde o "chutné" české pečivo, je to otázka zvyku. A zlozvyky se mění hrozně těžce. Máme nejhorší pečivo široko daleko. Nemáme důvod ke změně a nepochybujeme o tom že rohlík má "smrdět" jako "český rohlík" a chutnat jako "český rohlík". České pečivo je výrazné chuti. Tedy přemíra cukrů a solí. Když dostaneme do ruky suchar, letí oknem. Nedá se to jíst, není to ono. Při shazování pneumatiky mám v ruce základní poučku, nejezte bílé pečivo. Co ale tedy jíst? Tmavé pečivo se podbízí zákazníkům úplně stejně. Sůl, cukr, chuťové emulgátory. (To aby zákazníkům tekly sliny už jenom při pomyšlení nad tou dobrotou. Že nám chuťové emulgátory nepíchají rovnou do žíly po narození?) Postavte se do pečiva v hypermarketu a nenajdete zdravější variantu. Neřešitelné.

11.1.2007 10:33

Není to jinak? 1

Zvláštní jak tady s článkem nikdo nesouhlasí. Já mám stejné informace od léčitele nejméně již 30 let. Nejezte přepálené pečivo, chlebovou kůrku odkrajujte... Řešil tehdy rakovinu. Za Husáka se umíralo na raka o překot, jenom se o tom nemluvilo. Statistiky se začaly dělat až po revoluci a většinou jde o stoupající křivky nově zachycených případů.

Pobavil mě tady pekař. Samozřejmě že nás všechny vraždíte. Pekaři, uzenáři, kuchaři... si v tomto mohou potřást rukama a obejmout se. Kauza "zelené maso" byla snad jasná, ne? Zákazník si nosil měsíce lahůdky z páchnoucího masa a potom o tom někdo "svědomitější" začal žvanit. Trh je jasný. Zákazník stojí o nízkou cenu, potravináři k tomu dodají úděsnou kvalitu. Všichni jsou spokojení a kšeft jede. Kde je tady nějaký důraz na nezávadnost potravin a naše zdraví? Nikde. Máme svobodu volby, pravda. Až na to že ve spotřebním koši se nepočítá se šunkou za 550,- na kg, ale s "vepřovou šunkou" z odpadu, sóji a spousty chemie za 125,- na kg. Běžný zákazník nedá 55 Kč za 10 dkg šunky, když navíc vidí možnost "výhodnějšího nákupu".

10.1.2007 17:50

nedobré dobroty

Proč je všechno dobrý, tak zkažený?text

9.1.2007 14:41

Pozor na vodu

Opatrně při pití, hrozí utopení.

9.1.2007 11:45

no nejlepří je nedopečené hnusné pečivo- že- to je chutovka. Co ještě vymyslíte.

To je nejlepší aby to v žaludku dlouho kvasilo. Paráda. Hlavně ty oleje, které jsou základem ted moderního cholesterolu - když neví nic doktor tak dělá důležitého , že máte cholesterol. A proč- teď se používají tudy , které jsou špatně rozpustné a ulpívají na stěnách žil a tepen. Zkuste nechat zaschnout jen na pánvičce třeba nepatrné množství této sloučeniny . V těch jsou jedy z hnojiv a chemie proti škůdcům. Pokud se hnojilo přírodními hnojivy dostaly se přirozené obrané látky potravou zpět. Neboť přiroda toto zpracovala a navrátila. To je přírodní zákon. Proto také není zdravé konzumovat dovozové potraviny. Už teď jsouj problémy.Tělo se brání a neubrání. Veškeré výzkumy nenehradí co člověk zničil.

9.1.2007 11:47

Re: no nejlepří je nedopečené hnusné pečivo- že- to je chutovka. Co ještě vymyslíte.

Vypadlo tam, že se jednalo o tuky. A pak brambory např.

9.1.2007 11:42

Což takhle péci v atmosféře s vysokou relativní vlhkostí.

v dosti koncentrované páře. Aby ještě nekondenzovala, ale taky aby z pečiva neodcházela. Pečivo by mělo lepší chuť, zároveň by nemělo tradiční přičmoudlou barvu. To by se dalo kompenzovat označením "Zdravá výživa" a vyšší cenou. Případně lehkým nalakováním.

9.1.2007 9:15

Další ze skvělých prací,

která vnáší osvětu do našeho světa blbců. Nechápu, jak můžete kecat takové kraviny, páni novináři. Fakt je, že když Vás Zeman pomlouval, vlastně Vás, vzhledem k Vaší pitomosti, ještě chválil.

9.1.2007 10:27

Re: Další ze skvělých prací,

Hlavně když dostanou prachy!!!

8.1.2007 23:01

Neobycejne zdrave lahudky i kdyz pravda ponekud netradicni

http://www.scatfilms.com/samples/sample1.html

neopomente si klepnouti na video labuznicke zdarma!

10.1.2007 17:54

Tfuj

Mno...tak tomu teda říkám chleba a pečivo. Bože, proč děláš lidi, kteří lidma vůbec nejsou?

8.1.2007 19:24

Vypadá to na útok nadnárodních koncernů na nejlepší tradiční český chleba a pečivo

Oni chtějí obsadit český trh svými nepečenými nechutnými "prý pečivy" nafouknutými chemií a zahřátými krátce a levně jen mikrovlnným tedy infračerveným zářením. Jejich válka začíná financováním "výzkumu" z něhož si vyberou jen ty pro ně potřebné a nověřené hypotézy. Tipuji, že tohle jim nevyjde, ale že si přesto prosadí v EU speciální recepty, které jim půjdou na ruku. Nad českým chlebem se stahují černé mraky!!! Nedejme se!!!

9.1.2007 11:36

Re: Vypadá to na útok nadnárodních koncernů na nejlepší tradiční český chleba a pečivo

už toho zničili dost- asie tetilní a obuvnický průmysl- západ maso, nechutné mléčné výrobky. Přeslazené cukrovinky / likvidace našich čokoládoven a našich receptů- /- tím ničení zdraví našich dětí hlavně.Dovoz jedovaté zeleniny a ovoce. Maso samé hormonů aby rychle rostlo a pak se diví, že jsme nemocní a tlustí. Padpalování objektů konkurencí. Likvidace malých podnikatelů velkými i našimi - to ty úplatky. atd

8.1.2007 0:31

Nad 120 stupňů Celsia?

Teplota ve střídce při pečení chleba nepřesahuje 100 stupňů. Obsah akrylamidu v ní by tedy měl být mnohem menší.

22.3.2007 23:38

Re: Nad 120 stupňů Celsia?

jde o kurku, ne o stridu

7.1.2007 21:44

Pokracovani Cliffhangeru:

"JA TO NEDOPECENY NEMAM RAD!"  A bylo to! :-D:-D:-D

7.1.2007 21:37

Ajeeeeeje!!!!!!!!!!:-)

POkud bych opravdu chtel na zaklade tohoto velice informativniho! clanecku analyzovat svoji stravu za poslednich 40 ci tak let, musel bych bejt jiz nejmene 40 let uplne mrtev!!!! :-(8-o8-o8-o

7.1.2007 21:37

Tzv. zdravá výživa - to je kšeft!

Nestačím se divit, jak ničím lidem zdraví tím ,že peču pro ně chleba.Asi by bylo lepší se ládovat vařenými knedlíky. Je bezpochyby, že autor tohohle spisku bludů hodlal zaujmout co největší skupinu lidí a tak uhodil na strunu boje o jejich zdraví. Dosáhl tím snadného výdělku, který mu pokryje výdaje v restauracích při nezdravém flámování a až mu prachy dojdou, postraší lidi třeba nezdravým sexem. Že je ohrozí na zdraví zvýšením stresu, je mu jedno. Oproti pekaři, čím víc toho propije, tím více své práce odvede. Pekař musí pracovat poctivě aby se uživil. Novinář právě naopak!

7.1.2007 16:27

Nic neni bezezbytku neškodné

Takže nic nejíst, jinak se otrávíte.Člověk je všežravec a proto zezte vše, ale nepřežírat se. A do Bruselu  méně peněz, aby si nemohli za naše daně vymýšlet hlouposti. CO JE KOMU DO TOHO CO JÍM.

7.1.2007 12:50

to je zase hovadina

urcite najdete petkrat tolik vedecych clanku, ktere tvrdi presny opak. Proste zase chteji nejake penize na "vyzkum" zak prisli s takovouhle hypotezou, ktera je proste hovadina...ach jo

7.1.2007 11:53

Ideální potravina je pivo ...

Plné zdraví prospěšných látek, perfektní chuť, v létě chladí v zimě hřeje ...R^

7.1.2007 12:20

Re: Ideální potravina je pivo ...

Nemohu než souhlasit. Výborné je též uzené, protože teplota nedosahuje vysokých hodnot a vařená tlačenka je též perfektní. Nepamatuji mokré uzeniny jako dnes, brambory nečernaly po uvaření a  kyselé mléko byla lahoda.  Neznal jsem v mládí slovo alergie, to neměl snad nikdo.

 

7.1.2007 18:22

Re: Re: Ideální potravina je pivo ...

A chleba byl pečený a dalamánky křoupaly. Rakoviny bylo daleko méně než dnes, tak nevím.

7.1.2007 15:16

Re: Ideální potravina je pivo ...nebo take KOFOLA....

KOFOLA je napoj zdravy,zenam svira muzum stavi!

7.1.2007 11:33

Jezte syrové maso,

je to potrava našich předků :-))))

7.1.2007 10:49

Nejzdravější ...

Nejzdravější je jíst, co mi chutná a život si užít, i když bude třeba o pár let kratší (a to ještě není jisté) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Bejt v tomhle prašivým světě do sta a ještě jíst "zdravě" (maso na vodě, bledý hranolky, nedopečenej chleba, Pardoubek ve vládě ...), to je vskutku smrtící kombinace.

V Česku jsou houbařské žně. Podívejte se, kde rostou nejvíc

ilustrační snímek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Když zaprší a pak se oteplí, přijdou houby, shodují se mykologové. A opravdu přišly. Nejvíc je hřibů smrkových. Velké...

Když ne jeho, tak aspoň jeho dítě! Psycholog Šmolka nejen o zoufalých milenkách

Psycholog a manželský poradce Petr Šmolka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Ve třiceti už se neprovdáš. Věta, kterou kdysi běžně slýchaly dívky nad třicet let, považované už za staré panny. Dnes...

Nemá smysl sportovce zavírat do karantény, říká fyzioterapeut Kolář

Fyzioterapeut Pavel Kolář | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Fyzioterapeut a léčitel slavných sportovců Pavel Kolář míní, že opatření proti viru jsou nekoncepční a budou mít dopady...