Diskuse k článku: Zeptali jsme se vědců: Liší se různé alkoholické nápoje svou škodlivostí?

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 7
  • Poslední: 13.11.2015 23:50
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Sulc 10.11.2015 3:48

A zase ten nepritel alkohol. Muj doktor kvitoval s povdekem, ze piju asi 2L rumu mesicne. Take vas senator-profesor Nevimjaksejmenuje, vysvetloval na TV blahodarne ucinky MIRNEHO piti, asi 1/2 L vina na den ci ekvivalent v likerech.

M. Košťál 10.11.2015 9:06

dva litry je málo. ráno a večer panáka - jako dezinfekci. to jsou cca 3 litry měsíčně. ovšem rum, pokud tím myslíte ten tuzemský bramborový destilát, to je ohavnost.

P. Sulc 10.11.2015 9:31

Neziju od 67 roku v CR, takze to je dobry rum. Nekdy whisky, slivovice, vodka, brandy, mnohem mene gin.

Š. Apolen 13.11.2015 23:43

Díky za bramborový destilát. Ten dřevní byl opravdu odporný. Když ještě dávali do uzávěrů korek, myslel jsem, že je to od něj. Ty vložky se dělaly z mletého a lepeného korku.

P. Hlosta 1.11.2015 9:00

Etylalkohol poškozuje hlavně mozek. Což z článku nevyplývá. Jistěže regenarační schopnost napravuje škodící účinky alkoholu, ale je to o míře pití. Může být pití ve velmi malém množství i zdraví prospěšné, ale v zásadě jde o podlehnutí příjemným prožitkům. Nebýt jich, pak by o alkohol zájem nebyl nikdy žádný.

Ono užít si málo je zdravé. Toužit po neustávající blažené náladě, rušení stresů v životě alkoholem, to je cesta jen a pouze k závěrečnému utrpení, které to přinese. Velmi si vážím lidí, kteří dokázali i celoživotně abstinovat, když došli k poznání, že je alkohol nenávratně ničí. On totiž ničí nejen je, ale i jejich blízké a budí k nim odpor i cizího okolí. Návrat k normálu je ďábelsky těžký. Proto mají můj obdiv ti, kteří to dokáží.

F. Kusák 1.11.2015 8:51

Je vcelku zbytečné neustále rozjímat, co je a co není škodlivé. Chlastání je škodlivé vždy, pití alkoholu v normální míře není škodlivé vůbec, tedy pokud jste zdraví. A je lhostejno, jaký druh alkoholu pijete, podmínkou je, aby byl kvalitní. Já sice dávám přednost vínu, ale čas od času panáček dobré domácí pálenky neuškodí. Ale to opravdu jen vyjímečně. A pálení slivovice patřilo vždy k českým a moravským tradicím. To až v poslední době se koná honba na domácí palírny, kde se pálí jen výhradně pro vlastní potřebu. Domácí pálení destilátů je běžné v Itálii nebo Francii a oni si ji nenechají nikým vzít. U nás pronásledují nýmandy a velké ryby, okrádající stát o miliardy na daních byly, dost dlouho, mimo pozornost celníků. Tak to bývá.

Š. Apolen 13.11.2015 23:50

Domácí pálení alkoholu bylo běžné i u nás, někde víc, někde méně. Přinášelo totiž navíc potěšení ze zakázaného ovoce. To jak je známo, vždy nejlépe chutná.

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Moderátorka a hvězda sociálních sítí Nikol Štíbrová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...

Krampol o Belmondovi: Když on točil Zvíře, já hrál traktoristu

Z knihy Belmondo o Belmondovi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přes třicet let promlouvá na české diváky božský Bébel, jak Jean-Paul Belmondovi v rodné Francii přezdívají, hlasem...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Psychoterapeut Jan Vojtko | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...