náhledy
Degustace čaje pchu-er se podle expertů co do složitosti vyrovná ochutnávání vína. Chuť pchu-eru by v žádném případě neměla být svíravá, spíše nasládlá až medovitě zemitá.
Autor: ČTK
Méně lidí už ví, že cena tohoto čaje souvisí podobně jako u vína s jeho stářím a může v aukcích šplhat v přepočtu do statisíců korun za kilogram.
Autor: ČTK
Degustace čaje pchu-er se podle expertů co do složitosti vyrovná ochutnávání vína. Chuť pchu-eru by v žádném případě neměla být svíravá, spíše nasládlá až medovitě zemitá.
Autor: ČTK
Pchu-er patří k nejdéle produkovaným a nejkvalitnějším čajům na světě - předpokládá se, že se vyrábí již 1700 až 2000 let. Zvláštní vůně a chuť pchu-eru je dána procesem fermentace.
Autor: ČTK
Čaj pchu-er pocházející z jihočínské provincie Jün-nan je díky své specifické, zemité chuti známý mezi milovníky čaje po celém světě.
Autor: ČTK
Čínský čaj pchu-er zraje jako víno, prodává se za statisíce korun
Autor: ČTK
V jünnanské metropoli Kchun-mingu je největším trhem s čajem pchu-er trh Siung-ta (Xiongda), jenž se nachází na severovýchodě města
Autor: ČTK