Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Margarín vs. máslo. Co je lepší na srdce a co na cholesterol?

Letos slaví velké výročí: uplynulo přesně 150 let od jeho vynalezení. Za tu dobu svedl margarín nespočet bitev s máslem a z jeho výroby se stal multimiliardový obchod. A jak to tak bývá, jeho objevitel umíral v chudobě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

10. 4. 2019 14:02

Mám rád všechny články týkající se "zdravých" potravin, vždy mě pobaví. Mám osm křížků za sebou a nikdy jsem žádný margarin nevzal do úst. Celý život jsem hlavně na sádle a škvarkách, máslo můžu, ale moc ho také nejím. Cholesterol mám v pořádku a s tlakem také nebojuji. Jediné co zdraví prospívá je nepřežírat se.

0 0
možnosti

10. 4. 2019 17:28

Hodne zdravi do dalsich let :)

0 0
možnosti

K. Novák 181

10. 4. 2019 10:20

Zlaté máslo a sádlo. I na pečení a smažení.

0 0
možnosti

10. 4. 2019 11:12

Správný názor.

0 0
možnosti

M. Mikulec

10. 4. 2019 9:41

Margarin pro chudé je dnes dražší než máslo, jako tradiční jídlo chudých brambory jsou drahé.

Když jsem viděla margarin rozloženy na složky, a tu barevnou loužičku, rozhodně takovou náhražku, plnou dalších náhražek nekupuji.

0 0
možnosti