130 let
Japonská kniha receptů využívá k přípravě jídel kondomy.

Japonská kniha receptů využívá k přípravě jídel kondomy. | foto: AmazonReprofoto

Kondomová kuchařka. Tak Japonci propagují používání prezervativů

Magazín
  •   6:00
TOKIO - Japonsku vyšla kniha receptů, které popisují přípravu jídel s pomocí kondomů. Podle serveru Huffington Post má Japonce netradičním způsobem upozornit, že prezervativy vůbec existují. K pohlavnímu styku je totiž obyvatelé země vycházejícího slunce používají až příliš málo.

Autory knížky s názvem Jak vařit s kondomy se přitom stala velmi nesourodá dvojice, a to šéfkuchař a kreslíř komiksů. Nápady jim ale nechybějí - pomůcky lze napěchovat stejně tak rýží jako mletým masem a dalšími přísadami. Je tam i taková kulinářská specialita, jako je hlemýždí maso na másle.

ČTĚTE TAKÉ:

Jestliže doplňující fotografie k receptům jsou plné prezervativů napěchovaných nejrůznějšími ingrediencemi, samotné plastové obaly nejsou strávníkům vnucovány jako součást jídelníčku.

V konzumentech pouze chtějí probudit povědomí, že prezervativy lze opravdu pohodlně používat, že jsou odolné i vůči vyšší teplotě, než je ta tělesná, a že jich neubude, když je uplatní v sexuálním životě.

Podle nejnovější japonské studie používá kondomy jen 50 procent sexuálně aktivních Japonců. A pouze 20 procent osob si uvědomuje, že vedle prevence neplánovaného početí slouží kondomy i k ochraně před pohlavně přenosnými chorobami.

Video, na němž japonská dívka představuje kuchařku, je dostupné na serveru Youtube.

zdroj: www.youtube.com
Autoři: Lidovky.cz, ČTK