Sobota 26. listopadu 2022, svátek má Artur
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Vzrušující obleček pro muže? V Koreji frčí sexy zástěry

Magazín

  6:53
SOUL - Šéfkuchař Čin Kjong-so je v kuchyni a právě dokončuje steak s fíkovou omáčkou; jeho bílý rondon doplňuje klobouk a módní brýle. Pokrm pak naservíruje sedmi atraktivním mužům, kteří před ním sedí u stolů. „Tohohle jídla se nikdy nenabažím,“ říká jeden ze stolovníků, populární herec Čo Se-ho. „Strašně mě to vzrušuje,“ dodává za smíchu ostatních. V Jižní Koreji jsou teď zkrátka sexy muži v zástěře novým gastronomickým fenoménem.

V zástěře (ilustrační foto) foto: Shutterstock

Korejci jídlo milují. Když se navzájem vítají, neříkají: „jak se máš?“, ale „už jsi jedl?“. Milují společné stolování, posezení u stolu plného jídla, hůlky noří do všeho a usrkávají ze stejné misky s polévkou. Jídlo je takovou společenskou událostí, že velkou módou v poslední době byli vlogeři (autoři videoblogů) ládující se přímo před kamerou - částečně i kvůli tomu, aby osamělí lidé měli s kým jíst.

V Singapuru otevřeli první školu pro mořské panny. Učí se dýchat i plavat

Nyní se Jižní Korea zbláznila do gastronomických show, ve kterých se v rolích kuchařů představují muži. V konfuciánské společnosti, kde jsou role mužů a žen stále tradičně ukotveny, je to novinka. Babičky totiž muže z kuchyně stále vyhánějí a jedno staré přísloví decentně vyložené znamená, že muž přijde pobytem u sporáku o svou mužnost. A „mužnost“ je zde třeba nahradit jiným slovem, upozorňuje list The Washington Post.

Teď je ale televize plná kuchařských pořadů, které se točí okolo dobře vypadajících mužů, jak připravují skvělá, ale zároveň napodobitelná jídla. Je tu například „Domácí kuchyně pana Peka“, ve které vaří slavný restauratér Pek Čong-won, dále „Co budeme dnes jíst“, kde improvizují dva amatéři, nebo „Prosím postarejte se mi o ledničku“, což je pořad, ve kterém šéfkuchaři vykouzlí pokrm z toho, co najdou u místních celebrit v lednici.

Krájení, smažení..

Kromě toho vysílá televize i konvenčnější „Tři jídla denně“, což je pořad, v němž tři muži kempují a připravují jídlo nad ohněm. A pak je tu „Olivová show“, kdy skupina šéfkuchařů používá každodenní ingredience k přípravě jednoduchých jídel na celý týden. Porota složená převážně ze známých osobností pak rozhoduje o vítězi.

Ženy se pochopitelně rády dívají na šarmantní muže, jak krájí, smaží a radí, že maso by se před opečením mělo na chvíli vyndat z lednice a že přemíra olivového oleje ničí chuť. Pro mnoho divaček je to ale rovněž únik z reality. „Ve skutečném životě kolem sebe nemám žádné muže, kteří vaří, takže vidět mužské šéfkuchaře v televizi je fajn,“ říká sedmatřicetiletá Čong Sun-hi. „Myslím, že muži, kteří umějí vařit, jsou atraktivní.“ Podobně jako mnoho dalších mužů se prý její manžel snažil kuchtit během doby, kdy spolu chodili, ale jakmile se vzali, s pokusy v kuchyni přestal.

Japonky mají novou vzrušující zábavu. Olizují kliky a fotí se

Producent Olivové show Sin Sang-čo se ale domnívá, že i jihokorejská společnost se v tomto pomalu mění. „Divačky koukají na ty mladé trendy šéfkuchaře, jak vaří a užívají si, a jejich manželé zase vidí, jak moc je to zajímá. A doma se snaží vařit a svým ženám se zalíbit.“ mka spr

Autor:

Právě čtete

      Mohlo by vás zajímat