Na tuzemské gastronomické scéně není významnější tvář než Zdeněk Pohlreich. Pohybuje se na ní už celé půl století, vydal na dva tucty kuchařek a objevil se v patnácti televizních pořadech. I přesto ale dokáže stále překvapit. V kuchařské soutěži Pohlreichův souboj restaurací není ani stopa po dobře známém nemilosrdném šéfkuchaři z Ano, šéfe!, který takzvaně „zavařil“ mnoha českým restauracím.
Ačkoli je současná situace po covidu a s rapidně rostoucími cenami pro gastro scénu nepříznivá, nový pořad ukazuje, jak si s krizí umí šéfkuchaři, včetně Zdeňka Pohlreicha, poradit. ,,Kéž by všechno v Česku fungovalo jako gastronomie!“ pochvaluje si úspěšný podnikatel.
Lidovky.cz: Máte rád změny?
Ani ne. Nepotrpím si na honbu za změnami. S přibývajícími lety je snáším hůř. Mám pocit, že v mém věku je každá změna spíš už jen k horšímu. Změna totiž nemusí vždycky znamenat, že se něco zlepší. Když mám věci pod kontrolou a sám je můžu měnit, ještě to jde, ale jakmile je nemůžu ovlivnit, nesu to těžce. Naučil jsem se tedy vážit si toho, co funguje.
Lidovky.cz: Jaká změna byla ve vašem životě přelomová?
Těch bylo několik. Ať už stěhování, přechod ze zaměstnání k podnikání, nebo vstup do médií. Bylo jich tolik, že po dalších už netoužím.
Lidovky.cz: Přestup z televize Prima na Novu byl také velká změna?
Určitě ano. Jiní lidé, jiná produkce, jiný styl práce…