Úterý 3. prosince 2024, svátek má Svatoslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nestlé prý sníží obsah cukru ve výrobcích o 40 procent. Chuť chce zachovat

Zdraví

  14:21
CURYCH - Výzkumníkům firmy Nestlé se prý podařilo vyvinout technologii, která sníží obsah cukru v některých jejích výrobcích až o 40 procent, aniž by se změnila chuť. Švýcarská nadnárodní firma oznámila, že si objev nechá patentovat a postupně jej od roku 2018 začne zavádět do výroby.

Kostky cukru – ilustrační foto: Shutterstock

Nestlé pracuje na omezení obsahu cukru ve svých výrobcích již od roku 2004. Nová metoda je založena na změně struktury cukrových částic. Když učiníme krystalky cukru uvnitř dutými, každá částice se rychleji rozpustí na jazyku a bude rychleji stimulovat chuťové pohárky, vysvětlila firma. V čokoládách se pak bude moci cukru používat méně, dodala.

Nestlé vyvíjí nápoj, který bude mít na tělo účinky jako sportování

Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích. Náklady na léčení obezity začínají zasahovat do zdravotnických rozpočtů. Některé vlády, včetně britské, zavádějí daně na sladké nápoje. Firmy proto masově investují do inovací, aby se tomuto trendu přizpůsobily.

Nestlé je podle tržeb největší potravinářskou společností na světě, vyrábí například kávu Nescafé, čokoládové tyčinky Kit Kat, cereálie Nesquik či kořenící směsi Maggi.

Autor:

Kniha roku


  • Nejčtenější

Naše čtenářky ohodnotili spreje STÉRIMAR™ Baby
Naše čtenářky ohodnotili spreje STÉRIMAR™ Baby

Našich 40 testerů a testerek vyzkoušelo se svými dětmi šetrné nosní spreje od STÉRIMAR™. Jak test dopadl? Skutečně pomohl od rýmy a ucpaného nosu?...