Nestlé pracuje na omezení obsahu cukru ve svých výrobcích již od roku 2004. Nová metoda je založena na změně struktury cukrových částic. Když učiníme krystalky cukru uvnitř dutými, každá částice se rychleji rozpustí na jazyku a bude rychleji stimulovat chuťové pohárky, vysvětlila firma. V čokoládách se pak bude moci cukru používat méně, dodala.
Nestlé vyvíjí nápoj, který bude mít na tělo účinky jako sportování |
Nestlé přichází s inovací v době, kdy stoupá poptávka po zdravějším jídle a nápojích. Náklady na léčení obezity začínají zasahovat do zdravotnických rozpočtů. Některé vlády, včetně britské, zavádějí daně na sladké nápoje. Firmy proto masově investují do inovací, aby se tomuto trendu přizpůsobily.
Nestlé je podle tržeb největší potravinářskou společností na světě, vyrábí například kávu Nescafé, čokoládové tyčinky Kit Kat, cereálie Nesquik či kořenící směsi Maggi.