130 let
Nemocniční strava může být i chutná a vzhledná. Takto si ji představuje...

Nemocniční strava může být i chutná a vzhledná. Takto si ji představuje šéfkuchař Ondřej Slanina. | foto: Barbora Mráčková

Premium

Velká změna. V nemocnicích se po desetiletích konečně začíná vařit moderněji, pomohli i šéfkuchaři

Zdraví
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Asi před třemi lety poslal pražský lékař Jan Vojáček fotografii vozíku plného koblih ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi. Snímek pocházel z dětského pooperačního oddělení jisté nemocnice.

Otázka byla nasnadě: tohle že má být zdravé stravování, které by mělo být součástí prevence chronických onemocnění? Ministr se s lékařem sešel a pomalu se začalo pro nemocniční stravu blýskat na lepší časy. Na ministerstvu vznikla pracovní skupina, která ke stravování vytvořila nové metodické doporučení.

Úřad ho zveřejnil loni v říjnu. Byla to první velká změna v nemocničním stravování po 65 letech. Nový systém – Metodické doporučení pro zajištění stravy a nutriční péče – počítá s posílením role nutričních terapeutů.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: