Káva nevoní a křupavý rohlík chutná, jako by byl z plastu. Podobně znepokojivé pocity prožívá valná část lidí nakažených virem SARS-CoV-2. Často je ztráta čichu a chuti jediným příznakem onemocnění, a tak někteří odborníci doporučují podomácku prováděnou kontrolu citlivosti čichu jako prostředek k včasnému odhalení nákazy. Člověk by měl zpozornět, už když mu důvěrná známá vůně ranní kávy či oblíbeného šamponu přijde „nějaká divná“.
Koronavirus SARS-CoV-2 připravil o čich i chuť miliony lidí po celém světě. Některé jen nakrátko, jiné na dlouhou dobu. Lékaři zatím neodhalili přesné příčiny výpadků těchto smyslů. O to usilovněji hledají účinnou léčbu.
Tento článek je součástí exkluzivního obsahu
První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.
