Diskuze
Zdravotnická organizace: To, že maso způsobuje rakovinu, neznamená, že se nemá jíst
Děkujeme za pochopení.
K. Schneider
i dychani je karcinogenni (10^-6 objemovemovych procent vzduch je tvoreno ozonem coz je silne oxidacni cinidlo narusujici dvojné vazby organických látek), takze se naposledy nadechnete a pak uz budete zdravi az do smrti (cca 5 minut)
I. Veselý
Nevím, ale zdá se mi, že ti odborníci postrádají zdravý rozum či nemají do čeho "píchnout".
V článku se píše, cituji: "Odhady hovoří o tom, že rakovině způsobené nadměrnou konzumací masných výrobků podlehne každoročně asi 34 tisíc lidí".
Nějak jsem se v těch nulách ztratil abych zde určil procento z celého lidstva, které na to údajně zemře. Takže kvůli tomu, že možná na následky konzumace masa zemře 34 000 lidí ročně z více jak sedmi miliard strašit svět považuji za nesmyslné a zbytečné strašení lidí. Vždy´t maso lidé jedí tak dlouho, že pokud budou vědci pokračovat ve svých výzkumech tímto tempem (i díky dnešním technologiím a poznatkům) dojdou brzy asi k tomu, že škodí vlastně všechno. Možná nás časem budou varovat i před vdechováním vzduchu a budou doporučovat pouze čistý kyslík v nějaké formě přijatelné pro tělo.
WHO by už konečně měla být stíhána za neustálé šíření poplašných zpráv. Nic jiného totiž posledních 15 let, kdy to sleduji, nedělá. Počínaje hrozbou pandemie SARS, poté nemoci šílených krav a ptačí chřipky až po současné žvanění o mase a uzeninách, které prý způsobují rakovinu. Co skutečně způsobuje rakovinu dodnes nikdo neví a spekulace WHO jsou zcela mimo mísu.