„Je jedním z největších šéfkuchařů všech dob,“ prohlásil prezident odborného institutu Tim Ryan během slavnostním proslovu. Mimo jiné připomněl, že Bocuse byl jednou z vůdčích osobností hnutí „nouvelle cuisine“ (nová kuchyně) v 60. a 70. letech minulého století. Nová kuchyně se zaměřila na střídmější a méně kalorickou stravu, kladla důraz na experiment, prezentaci jídel i čerstvé, kvalitní a rozmanité ingredience. Bocuse pochází z vesnice Collongesau-Mont-d’Or, která se nachází nedaleko Lyonu. V rodné obci také založil restauraci L’Auberge, která byla od roku 1965 postupně oceněna třemi hvězdičkami slavného francouzského Michelinova průvodce.
Šéfkuchařem století se stal Francouz
NEW YORK Francouz Paul Bocuse dostal ve středu v New Yorku od Amerického kulinářského institutu (Culinary Institute of America) ocenění Šéfkuchař století.
Překvapení ve schránce: daň z nemovitosti vzroste i násobně. Víme, kolik si připlatí v konkrétních městech
Kelímek od jogurtu: mýt, či nemýt? Řada lidí stále tápe, co a v jakém stavu patří do tříděného odpadu
Matka oběti: mluvila jsem s blízkým vraha. Lenka Šimůnková hledá odpovědi na to, co se stalo na filozofické fakultě
Armáda kupuje nová nákladní auta, už to ale nebudou kopřivnické Tatry. Nahradí je vozidla značky Volvo
V matematice je vidět zhoršení. Velký problém dělala úloha se švadlenami, říká šéf Cermatu po přijímačkách na SŠ
Klíčový aktér kauzy Dozimetr žádá výslech Rakušana a dalších členů hnutí STAN. Ministr se už vyjádřil
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...