130 let

Tiramisu | foto: Shutterstock

Premium

Seriál

Tiramisu a jiné dezerty, které není třeba péct. Tady jsou recepty na ty nejlepší z nich

Pečení pro každého
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Mezi nejoblíbenější moučníky patří ty, které se během přípravy zcela obejdou bez jindy klíčového domácího spotřebiče, a sice bez trouby. O to víc ovšem zapojují jiný: lednici. To z nich – spolu s tím, že většinou bývají velmi lehké a často i s nějakým podílem čerstvého ovoce – dělá ideální dezerty do teplých letních dnů. Ale nejenom to.

I většina nepečených dezertů přitom obsahuje korpusovou, chcete-li moučnou složku. Jen ji obvykle sami nepřipravujeme (i když i to samozřejmě možné je): nejčastěji ji tvoří hotové cukrářské, případně jiné piškoty anebo sušenky. Nejvíc pozornosti u nich však poutá pečlivé vrstvení, potažmo už zmíněné odležení v chladu – právě díky němu tyhle dezerty zpevní a chuťově se propojí.

Seriál Pečení pro každého na každý den

Povolený doping

Asi vůbec nejoblíbenějším nepečeným dezertem, jehož základem jsou právě dlouhé cukrářské piškoty, je tiramisu. A taky nejčastěji variovaným či vůbec napodobovaným – jak už tomu u klasických receptů bývá.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Iva Pospíšilová
  • Vybrali jsme pro Vás