Většina slaných sušenek, tyčinek nebo jiného pečiva je podobně jako třeba solené arašídy velmi „jedlá“. Pokud víte, že křupání neodoláte, a zároveň byste ho rádi alespoň trochu „ozdravili“, zapojte do těsta rozličná semínka. Nebude sice dietní, nutričně bohatší však ano.
Poté těsto rozválíme na placku vysokou 3 až 4 milimetry a rádýlkem jej rozkrájíme na tyčinky o velikosti asi osm krát půl centimetru. Můžeme z něj také pomocí formiček vypichovat nejrůznější tvary.
KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Italské Grissini
KULINÁRNÍ STUDIO MAFRA
Příprava slaného pečiva není většinou nijak náročná. Kromě základních pomůcek, jako je mísa, vařečka, vál či váleček, se vám především na rozličné krekry bude hodit kráječ na pizzu, případně jiné rádýlko, které zaručí vlnité okraje.