Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak na dokonalou bábovku. Zkuste trik s utěrkou a tento recept

OCHUTNÁVKOVÝ DÍL SERIÁLU O PEČENÍ ZDARMA: Vůně čerstvě upečeného koláče nebo jiného sladkého pečiva většině z nás splývá s pocitem bezpečí, domova či dětství. A je jedno, jestli vaše maminka či babička neděli co neděli koláč, štrúdl, bábovku či jinou buchtu pekly, nebo ne – ten pocit, že sladký moučník ke svátečnímu odpoledni zkrátka patří, je v nás zastrčený hodně hluboko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Škoda, že není popsán postup toho krásného mramorování.

0 0
možnosti

Chybí mi základní informace k troubě: umístění (dole/uprostřed/nahoře) a teplota pro ohřev (horkovzduch/horní+spodní/...)

To se různě liší a "hejlové" jako já pak musí zkoušet ;-D

0 0
možnosti

Ono by vám to stejně nebylo moc platné, každá trouba peče jinak. Já třeba dávám na druhý rošt odspodu (ze čtyř) a peču na cca 160 stupňů. Radši nižší teplota, při vyšší se rychle udělá kůrka a pak pukne a syrové těsto přes ni vyhřezne a bábovka je zespodu hodně vypouklá.

0 0
možnosti