Recepty na ty nejlepší se v každé rodině dědí z generace na generaci, a i když samozřejmě mohou mít i podobu kulatého koláče, typicky se připravují na plechu a po upečení se krájí na řezy. S tím taky počítá, hlavně co do množství potřebných surovin, i většina rozpisů na ně. Dobrá zpráva pro všechny, kdo doma žádné speciální formy k pečení nemají!
Seriál Pečení pro každého na každý denUŽ VYŠLO: 2. Jak na štrúdl a další záviny 8. Jak na linecké křehké těsto 11. Jak na kynuté koláče a buchty 13. Jak na slané koláče (quiche, pizza...) ZÍTRA SI PŘEČTETE: Listové těsto (kremrole...) DALŠÍ CHYSTANÉ DÍLY:
|
Důkladněji popsat všechny typy moučníků „na plech“ by bylo nad možnosti tohoto článku. Jejich škála totiž opravdu zahrnuje prakticky cokoli, co je možné ve formě těsta nalít nebo jinak rozprostřít na plech, případně poklást ovocem, tvarohem, drobenkou nebo jinou zajímavou vrstvou, a upéct. A to nemluvíme o těch nepečených…