Čtvrtek 21. září 2023, svátek má Matouš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Patrové dorty vzbuzují v laikovi respekt. Upéci je a zkompletovat ale není tak těžké, jak se možná zdá


Potahovaný dort | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Největší výzvou je pro každého cukráře a cukrářku něco jiného – někdo zápasí s kynutým těstem, pro jiného je nejtěžší správně usušit „obyčejné“ pusinky. Vícepatrový dort ale patří k těm dezertům, které už svým názvem vzbuzují respekt většiny neprofesionálních pekařů a cukrářů. Upéci jej, ale hlavně zkompletovat přitom není tak těžké, jak se možná na první pohled zdá.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet Premium

Dnešní – a finální – díl našeho seriálu tedy věnujeme právě jemu: vícepatrovému dortu, bez nějž se neobejde žádná dobrá narozeninová nebo svatební oslava.

Vícepatrový dort je koneckonců stále „jen“ dort, přesněji několik větších či menších dortů v jednom. Pokud tedy umíte upéci jakýkoli dobrý dort, umíte i ten vícepatrový. Největší fígl spočívá právě v jejich sestavení tak, aby byl výsledek stabilní a samozřejmě hezký na pohled.

Seriál Pečení pro každého na každý den

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
první měsíc jen za 1 Kč

Roční

490
890 Kč
Předplatit
+ 6 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

1 690
Předplatit
+ 5 měsíců zdarma oproti měsíčnímu předplatnému
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se