130 let

Čokoládové cookies | foto: Shutterstock

Premium

Seriál

Příprava sušenek není vůbec složitá má však jedno úskalí. Jak poznáte, že jsou dobře upečené?

Pečení pro každého
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Když zrovna není doma nic napečeno a překvapí nás odpolední návštěva, jsou sušenky tím nejlepším, po čem ke kávě či čaji sáhnout. Nějaký ten balíček esíček anebo polomáčených se totiž doma vždy najde a milují je malí i velcí. Napadlo vás ale někdy upéct si sušenky vlastní?

I když máme my Češi sušenky rádi, jejich domácí pečení u nás kupodivu nemá pověstnou tradici – výjimkou jsou snad jen zázvorky, případně perníčky nebo některé další „suché“ druhy vánočního pečiva, které se jim svou konzistencí i způsobem přípravy trochu blíží.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Jako u všech klasických sladkostí se samozřejmě i mezi jednotlivými druhy sušenek najde řada rozdílů – a zdaleka nejde jen o to, zda jsou, nebo nejsou namočené v čokoládě. To základní dělení, z nějž vychází i způsob přípravy, doba pečení, potažmo použité suroviny, se týká jejich konzistence.

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    Můžete kdykoliv zrušit

    Roční

    890
    Předplatit
    Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Dvouleté

    1 690
    Předplatit
    Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Autor:
    • Vybrali jsme pro Vás