130 let
I „odepsané“ suroviny jako slupky z kořenové zeleniny či cibule zlepší masový...

I „odepsané“ suroviny jako slupky z kořenové zeleniny či cibule zlepší masový vývar | foto: Shutterstock

Premium

Seriál

Na jídle se dá ušetřit nejvíce. Využijte i odkrojek z mrkve, kuře kupte celé

Seriály
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Místo vaničky kuřecích prsou kupte kuře celé a získáte základ hned na několik dalších jídel. Stejně tak by bylo škoda vyhazovat slupky od zeleniny, kosti (i obrané), bílky či odkrojky dortových korpusů. Vše se dá v kuchyni ještě nějak využít, a ušetřit tak na rodinném rozpočtu. A co je hlavní, bude vám i chutnat.

Úspory v domácnosti

 Na jídle se dá ušetřit nejvíc. Působí na vás tahle věta jako červený hadr na býka nebo se při ní přinejmenším ošíváte, protože „jestli se na něčem šetřit nemá, tak na jídle“? Nebo byste se pod ni naopak podepsali? 

Šetřit na jídle nemusí znamenat nevařit nic jiného než špagety s točeným salámem, případně začít nakupovat jen v nejlevnějších diskontech. Podívat se do talíře a popřemýšlet, co tam být musí a co ne, ale nikdy neuškodí. A v době, kdy se řada z nás snaží ušetřit prakticky ve všech sférách života, to platí dvojnásob.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Iva Pospíšilová
  • Vybrali jsme pro Vás