130 let
Florentýnky z ovesných vloček

Florentýnky z ovesných vloček | foto: Kulinární studio Mafra

Premium

Recept

Ušetřete při vánočním pečení. Jak na vločkové hrudky či florentýnky

Seriály
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jak na to, abyste letos při pečení vánočního cukroví nezbankrotovali? Letos se pečení prodraží, vidí to každý, kdo alespoň tu a tam mouku, máslo, ořechy a cukr kupuje. I cukroví se ale dá připravit relativně levně, jen je potřeba nad jeho skladbou i množstvím trochu popřemýšlet.

Ouška z listové těsta

Plát listového těsta posypeme cukrem se skořicí a rozinkami, svineme z obou stran ke středu, čímž získáme dva spojené válečky přímo u sebe. Krájíme z nich ostrým nožem řezy, klademe řezem na plech, svrchu potíráme vejcem a pečeme dozlatova.

Ouška z listového těsta

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Iva Pospíšilová
  • Vybrali jsme pro Vás