Středa 16. října 2024, svátek má Havel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Seriály

Úsporné recepty na sváteční perníčky: zkuste je ze žitné mouky, perníkovou klasiku i skvělé těsto na figurky

Měkké perníčky | foto: Kulinární studio Mafra

Premium Recept
Jak na to, abyste letos při pečení vánočního cukroví nezbankrotovali? Letos se pečení prodraží, vidí to každý, kdo alespoň tu a tam mouku, máslo, ořechy a cukr kupuje. I cukroví se ale dá připravit relativně levně, jen je potřeba nad jeho skladbou i množstvím trochu popřemýšlet.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Jemné

■ 500 g hladké mouky

■ 300 g cukru

■ 200 g medu

■ 2 lžíce rumu

■ 2 lžíce vody

■ 10 g amonia

■ citronová a pomerančová kůra

■ 100 g mandlí

■ perníkové koření (1,5 lžičky skořice, na hrot nože hřebíčku)

Med rozpustíme s cukrem a vodou, vlijeme do mouky a mandlí. Amonium přidáme až nakonec, rozpuštěné v rumu. Vypracujeme tuhé těsto, vyválíme a vykrajujeme tvary. Ihned pečeme.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se