Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sezona pralinek se blíží. Baví mě květinové chutě, říká čokolatier Martin Pokorný

Přes léto se vrací k ryze cukrářské práci, peče svatební dorty nebo coby technolog pomáhá v potravinářských firmách. Láskou Martina Pokorného je ovšem čokoláda. Hlavní pralinková sezona se vrací v září, jen co opadne teplé počasí. To pak vyrobí třeba i­ sto kilogramů pralinek denně. Letos by jim měly vládnout kořeněné chutě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
CS

C. Sangrail

9. 8. 2015 10:33

Výborně. Ten mýtus o obsahu kakaa je opravdu třeba uvést na správnou míru. Znám lidi, kteří tvrdí: "Já kupuji jen sedmdesátiprocentní..." Ale 70 % kakaových součástí není zárukou kvality, jde jedině o použitý druh kakaa. Velkofirmy používají anonymní kakao, které chutná jednotvárně, je příliš hořké a neobjevíte v něm žádné další nuance. Dobré firmy jako Valrhona a Amedei vyrábějí většinou čokolády s obsahem kakaových součástí mezi 60 a 70 %. Procentuální zastoupení kakaa musí být přizpůsobeno jeho chuti. Existují čokolády s 85% obsahem, které chutnají jemněji než čokolády se 70 procenty. Je to jen zvoleným druhem kakaa. 

http://chvalacokolady.blogspot.cz/

0 0
možnosti