Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavný šéfkuchař vaří v Praze

Česko

GASTRONOMIE

PRAHA Dobré suroviny, nápady, chuť experimentovat a umění vytvořit atmosféru. To všechno dělá dobrého kuchaře výjimečným, tvrdí francouzský kuchař Roland Chanliaud, držitel jedné hvězdičky v prestižním gastronomickém průvodci Michelin. Své umění předvádí Pražanům od včerejška až do pátku v luxusní restauraci v Paláci Kinských. Do Prahy si přivezl i vlastní lanýže, protože ty, které se v Česku prodávají, prý nemají správné aroma...

„Jeho specialitou je malý tataráček ze Charolais, což je plemeno bílých krav z Burgundska.

Dává na něj nasekané čerstvé ústřice,“ řekl Zlatko Míčka ze společnosti Merlot, která návštěvu kuchaře zorganizovala.

Autor: