Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

SOMELIÉR: Silvestrovská chuť levného luxusu, zapomeňte na prosecco

Konec roku, vánoční svátky, to vše si žádá řádnou oslavu. Proto více než kdy jindy mnozí z nás sahají po nějakém tom šumivém víně, aby slavnostní chvíli zpečetili bublinkou. Bohužel se čím dál více setkávám s tím, že se z výjimečných chvil vytrácí punc exkluzivity a lidé se spokojují náhražkami. A to i za cenu, která často ani z dáli neodpovídá kvalitě a chuti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S. Berjoza

3. 12. 2015 21:12

a co labruscco,mé milované..?

0 0
možnosti

3. 12. 2015 21:30

Lambrusco – lahev u nás od 40 Kč. To, myslím, mluví za vše.

0 0
možnosti

3. 12. 2015 19:18

Tak ono je Prosecco a Prosecco, že? Jako je bílé víno a bílé víno, že? Je to těžká zívačka, ten článek.

0 0
možnosti

P. Janda

3. 12. 2015 12:15

Musím říci, že mě články tohoto pána téměř vždy nadzvednou (asi bych je neměl číst, ale nedá mi to, moje blbost). Takováto prezentace arogance a povýšenosti opravdu k osvětě o světě vín  příliš nepomáhá. Nevím proč, ačkoliv prosecco nevyhledávám, bych si místo něj měl kupovat přímo šampaňské, které, podobně jako prosecco, není v mnoha případech nijak zázračně kvalitní, ale za to je v podstatě vždy drahé, už jen z titulu, že pochází ze Champagne. Zajímavé, že tito pánové naprosto nesnáší, když se jim někdo opováží montovat do jejich profese, ale sami si osobují právo plést se do toho, jak se mají ostatní chovat a žít...

0 0
možnosti

D. Grundel

3. 12. 2015 18:11

V tom pripade vam doporucuji cist pouze clanky, se kterymi souhlasite.

0 0
možnosti

3. 12. 2015 9:09

Profesi sommeliera lze přirovnat ke kartářkám. Proboha, co to píše za příšerné kraviny! Taky mi nikdo neradí, zda si mám dát řízek se salátem, nebo svíčkovou. Každý má rád něco jiného, proč by mi měl nějaký namyšlený imbecil radit, čeho se mám napít?

0 0
možnosti

J. Tobby

3. 12. 2015 10:25

To je jen PR - placená reklama. Ňákej "somrák" nám tu bude něco vyprávět.

0 0
možnosti

J. Tobby

3. 12. 2015 8:42
Ňákej somrák

To jsou zase kecy. :)

0 0
možnosti

J. Kovář

3. 12. 2015 8:14

Úsměvný článek. Prossecco mám rád a zásadně ho upřednostňuji před našim sektem Bohemia, který je absolutně nechutný.

0 0
možnosti

3. 12. 2015 12:17

Pochybuji, že odborník měl při vyzdvihování některých českých šumivých vín na mysli zrovna Bohemii....

Zkuste letos dát peníze místo Italům některému z českých vinařů...

0 0
možnosti

3. 12. 2015 8:05

Tyhle "chytré a namyšlené" experty přímo miluji. Italové jsou zřejmě hlupáci, kteří mají v oblibě levné šunty. Kupuji Prosecco doc za 169 Kč, což mi nepřijde jako extra levné. Jistě francouzské šampaňské je ještě násobně dražší. Ale, že by bylo lepší nebo násobně lepší ?

0 0
možnosti

M. Forman

3. 12. 2015 11:50

Nerad Vám kazím iluze, ale 169 v maloobchodu je dost nízká cena, navíc od DOC kategorie nemůžete čekat žádné zázraky.

0 0
možnosti

3. 12. 2015 7:49

Hm, tak na jednom místě se náš "expert" rozčiluje, že prosecco je předražené, na jiném, že se přidává do drinků, poněvadž jde o levné víno. Tvrzení, že Cavé je typické pro Katalánsko a Španělsko je stejné, jako napsat, že rodeo je typické pro Texas a USA.

0 0
možnosti

D. Grundel

3. 12. 2015 18:18

Cava je skutecne oznaceni pro sumiva vina vyrabena ve Spanelsku. Viz https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cava_(Spanish_wine)

0 0
možnosti