Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Potažení korpusu marcipánem či fondánem? Potahovaný dort zvládnete s tímto receptem hravě i doma

Jak na potahovaný dort? | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Připravit potahovaný dort je práce na celý den. Ještě lepší je rozložit si jeho přípravu dokonce do dnů dvou či tří. Jeho výroba má totiž vlastní sadu pravidel, mezi něž patří i jisté „technologické pauzy“ – a ty bez profesionálních pomocníků, jako je šokový zchlazovač alias šoker, nejde v domácích podmínkách jenom tak přeskočit. V dnešním díle nás zkrátka čeká spousta práce, tak pojďme rovnou na to...

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Základem každého dobrého dortu je samozřejmě – dobrý – korpus. Ty základní vycházejí z klasického piškotového těsta, ale možností, co jako tělo dortu použít, je mnohem víc. Obecně platí, že lehké krémy na bázi tvarohu, smetany anebo mascarpone si rozumí s podobně lehkými korpusy a naopak.

Seriál Pečení pro každého na každý den

Ať už vyberete jakýkoli, pečením korpusu práce na dortu vždy začíná a právě kvůli němu je dobré rozvrhnout si jeho výrobu do dvou, případně více dnů. Ideální je péct korpus den předtím, než jej chceme plnit – nejenže tak získá dostatek času dokonale vychladnout, ale s mírně odleženým korpusem se taky lépe pracuje. A za tak krátký čas rozhodně neokorá ani neztvrdne.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se