Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Bojte se. Hodně se bojte, vzkazuje britský tisk anglickým fotbalistům

Sport

  13:33
LONDÝN - Britská média se podle očekávání pustila do kritiky anglické fotbalové reprezentace za výkon v utkání mistrovství světa s Alžírskem. Výběru trenéra Fabia Capella vyčítají, že hra byla "žalostná" a "marná" a že výkon týmu byl "fiaskem". Nyní prý hráčům nezbývá, než se bát o postup.

Anglie - Alžírsko foto: Reuters

"Bezzubí tři lvi dokulhali k nudné remíze...a teď stojí na pokraji předčasného konce," píše Daily Mail. Obavy z vypadnutí týmu již v základní skupině má The Times. "Žalostná Anglie v místě, odkud není návratu," hlásí nad fotografií Franka Lamparda, který si z frustrace nad neproměněnou šancí okusoval nehty. "Bojte se. Hodně se bojte," dodává autor článku.

Bývalý trenér Graham Taylor jako spolukomentátor BBC prohlásil, že v týmu Anglie není něco v pořádku. "Cítím, že je tam nějaký problém. Nikdo nehraje svou hru a není to poprvé. Řeč těla hráčů naznačuje, že tam je problém," míní Taylor.

Anglie - USA (Greenova hrubice).

Daily Telegraph označil výkon Angličanů za "hanebný", Daily Express zas použil slovo "zmar". Podle redaktorů Guardianu postrádala hra Angličanů "jiskru, ducha a naději".

Kritiku sklidil také útočník Wayne Rooney, kterému zápas vůbec nevyšel a následně si stěžoval na to, že fanoušci tým vypískali. "Roo-boo-zela," hlásá titulek deníku Sun v parafrázi na Rooneyho zkratku Roo, bučení diváků a trubku vuvuzelu. "Vzteklý Rooney...a jeho tým v rozpacích," píše zas Matt Dickinson z The Times. "Není divu, že tě diváci vybučeli, Rooney," doplňuje Sun.

Autor: