Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Aby si mě někdo bral do huby? Národní dres už neobléknu, potvrdil Jágr

Sport

  18:12
MINSK (od našeho zpravodaje) - Po prohře se Švédskem si sundával reprezentační dres naposledy. Jaromír Jágr bezprostředně po skončení zápasu o bronz na mistrovství světa potvrdil, že v národním mužstvu končí. Příští rok přitom hostí šampionát Praha a Ostrava.

Nevěřící Jaromír Jágr po další promarněné šanci. foto: ČTK

"Člověk je unavený, odevzdal tam maximum. Spadlo to ze mě," prohlásil v mixzóně po posledním vystoupení na letošním šampionátu, v němž Češi prohráli 0:3 se Švédskem a skončili tak čtvrtí.

ČTĚTE O ZÁPASE

"Nejsem z toho smutný. Jen jsem vysvětlil svou situaci. Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby, když neví nic o tom, jaká je úcta. Jak říkali v Ivánkovi: Trochu úcty," pousmál se dvaačtyřicetiletý Jágr.

Tentokrát kouzlo dvojice Jágr-Růžička nezafungovalo podle přestav...

Podobně jako v neděli hovořil legendární útočník už několikrát v minulosti, nakonec se však do reprezentace vždy vrátil. Příští rok se koná světový šampionát v Praze a mít číslo 68 na reprezentační soupisce by bylo velkým lákadlem pro fanoušky i hokejový svaz.

Tou dobou však už bude Jágrovi 43 let a navíc by mohl hrát o Stanley Cup za New Jersey, s nímž před pár týdny prodloužil kontrakt. "Život jde dál, já s hokejem nekončím. To by bylo horší," uvedl legendární útočník.

Po svém posledním zápase v Bělorusku se zároveň ostře pustil do kritiků současného národního týmu. "Můžete se zeptat odborníků, kteří nikdy nic nevyhráli. Měli jsme tu mladý tým, hlavně v obraně. Hráči udělali maximum, nemůžete jim nic vyčíst," prohlásil.

"Rozhodčí by to měli zabalit se mnou"

"Štvou mě lidi, kteří dělají nějaký názor a neví ani o hov... Já ze sebe nedělám génia, ale hokej hraju 25 let a musel jsem se nějakým způsobem přizpůsobit. Když někdo něco vypustí, tak si musí být jistý, že to má smysl, protože to ovlivní názory dalších lidí."

S podobnou vervou se Jágr pustil i do rozhodčích, kteří pískali zápasy na letošním mistrovství. "Pánové! Ti frajeři by se měli sebrat a odevzdat to se mnou. To měl být i jejich poslední zápas. To je to nejhorší, co jsem viděl. Až se vrátím do NHL, tak po každém zápase budu sudím gratulovat, jací jsou tam borci. Ve vší úctě k nim, tady jsou amatéři," řekl veterán, který v semifinále s Finskem na trestné lavici neudržel emoce a házel vším, co měl po ruce.

"Je smutné, že na takové úrovni pískají takoví klauni. Navíc hráči strašně filmují. Nemají respekt jeden k druhému. Proto taky nejsou v NHL. Pamatuji si na náš první mítink s manažerem, který nám pětkrát opakoval, že u hráčů z našeho týmu nechce vidět filmovaní. A pokud ho uvidí, tak toho hráče vyhodí. Hokej není basketbal."

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...