Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

21. minuta
Norsko
Začala druhá třetina, Norové začínají v přesilovce.
16:48
První třetina končí. Na střely sice Češi vyhráli 15:5, efektivnější a nebezpečnější v zakončení ale byl soupeř a tak vede 1:0. Do druhé třetiny si navíc přenese více jak minutu přesilovky.
20. minuta
Norsko

V obrovské šanci byl v přesilové hře Thoresen, Pavelec ale jeho průnik parádně zpacifikoval. Norský útočník byl sice faulován, český bek ale naštěstí vyloučen není.

  • Česko - Norsko (strkanice před Pavelcem).

    Česko - Norsko (strkanice před Pavelcem). / Autor: Reuters

20. minuta
důležité
A frustraci u norské střídačky potvrzuje Jágr, soupeř jej sice fauloval, ale česká hvězda oplácela a jde ven jen ona.
19. minuta
Norsko
Po pádu Čáslavy chyběly dva kroky Thoresenovi k tomu, aby dosáhl na kotouč a šel sám na Pavelce. Češi jsou očividně přece jen trochu zaskočeni vývojem zápasu.
18. minuta
důležité
Kaunismäki dostává dvě minuty za držení Klepiše, český tým má šanci na vyrovnání.
18. minuta
Norsko
První pětka Norů dostala po gólu křídla a také v závěru třetiny tlačí svého soupeře, Zuccarello Aasen opět ohrozil Pavelce.
14. minuta
Česko
Češi i přes inkasový gól nadále tlačí svého soupeře, Voráček se obtáčel kolem branky norského gólmana, puk ale nedotlačil do sítě.
12. minuta
gól

Ouuu, Zuccarello Aasen, centr prvního útoku střílí první gól z norského protiútoku. Z mezikruží se trefil švihem přesně nad Pavelcovo pravé rameno - 0:1.

  • Česko - Norsko (norská radost).

    Česko - Norsko (norská radost). / Autor: Reuters

11. minuta
Česko
Voráček se dostal k puku před brankou Grotnese, jeho střelu z otočky k tyči vyrazil norský brankář skvěle pravým betonem.
11. minuta
Norsko
První chyba v české obraně, na pravém křídle zůstal volný kotouč, který na Pavelce vypálil Laumann Ylven, český debutant ale skvěle vyjel a zasáhl.
10. minuta
důležité
Thoresenova střela byla rozhodně nebezpečnější, ale Pavelec velmi jistý. Na druhé straně zahrozil z otočky Jágr, pro kterého to byla již třetí střela na branku.
10. minuta
Norsko
Až nyní si připsal první zákrok český brankář Ondřej Pavelec, prověřil ho z uctivé vzdálenosti člen druhé norské lajny Bastiansen.
9. minuta
Česko
Také tlak Kašparovy pětky zastavuje lehkých zákrokem Grotnes.
9. minuta
Česko
Přesilovou hru zakončil opět agilní Kvapil, trefil ale jen Grotnesovu hruď. Češi sice vedou na střely 11:0, kromě šancí Jágra se ale nejednalo o vyložené gólové šance. Soupeř se soustředí pouze a jen na obranu.
8. minuta
Česko
Úvodních 90 vteřin přesilové hry zakončil dorážkou z úhlu Kvapil, předtím zahrozil i Voráček a Klepiš.
7. minuta
důležité
Také Koukalova lajna zatlačila svého soupeře a vynutila si první vyloučení soupeře - za držení dostal dvě minuty Bonsaksen.
5. minuta
Česko
Šestou střelu na Grotnese vyslal z úhlu Voráček, Norové zatím nepotvrzují předzápasové prognózy a působí hodně zakřiknutě.
4. minuta
důležité
První česká útočná letka pořádně zatopila Norům, ve dvojité šanci chvíli po sobě byl Jaromír Jágr, kterému vtipně od zadního mantinelu nahrával Červenka. Grotnes byl ale na místě.
3. minuta
Česko
Norové zatím hodně opatrní, čekají na české hráče na modré čáře. Komplikace má obránce Novák. A Norové se potřetí během několika desítek sekund "zachraňují" jen za cenu zakázaného uvolnění.

Nepřehlédněte

Česká republika: Pavelec - Rozsíval, Blaťák - Rachůnek, Čáslava - Novák, Barinka - Gřegořek - Jágr, Červenka, Rolinek - Voráček, Marek, Hubáček - Vampola, Novotný, Kašpar - Klepiš, Koukal, Kvapil, Růžička .............................................................................. Norsko: Grotnes - Holös, Jakobsen, Bonsaksen, Kaunismäki, Lökken Östli, Solberg - Zuccarello Aasen, Fredriksen, Thoresen - M. Olimb, Bastiansen, L. E. Spets - Röymark, Holtet, Laumann Ylven - K. A. Olimb, Forsberg, Lorentzen. Trenér: Roy Johansen, Knut Stubdal a Sam Liebkind