Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Dojatý Iniesta daroval vítězný gól zemřelému kamarádovi Jarquemu

Sport

  7:08
JOHANNESBURG - Velmi dojemný podtext měla vítězná trefa španělského fotbalisty Andrése Iniesty v nedělním finále světového šampionátu proti Nizozemsku.

Španělsko - Nizozemsko (Iniesta se raduje z gólu).

Záložník Barcelony věnoval nejdůležitější gól kariéry bývalému kapitánovi městského rivala Espaňolu a svému kamarádovi Danimu Jarquemu, který loni v létě zahynul na srdeční selhání během tréninkového kempu v Itálii.

"Tohle vše je pro Daniho Jarqueho, pro moji rodinu a pro všechny lidi ve Španělsku. Je to výsledek dlouhodobé a tvrdé práce a také některých těžkých momentů, které jsme museli překonat," prohlásil po nedělní výhře 1:0 Iniesta.

Španělsko - Nizozemsko (Iniesta střílí branku).

Na zemřelého přítele myslel celé finále. Když běžel v závěru prodloužení radostně slavit rozhodující trefu k rohovému praporku, sundal si dres a ukázal divákům triko, na kterém stálo: Dani Jarque je stále s námi. "Chtěl jsem, aby byl Dani se mnou. Chtěli jsme mu vzdát hold a mysleli jsme si, že tohle bude ta nejlepší možnost," dodal Iniesta.

Jarque tragicky zemřel v 26 letech loni v srpnu, když se s Espaňolem připravoval na novou sezonu na soustředění v Itálii. Fotbalistovo srdce náhle dobilo večer na hotelovém pokoji. Mistr Evropy do 19 let a finalista dřívějšího Poháru UEFA, nyní Evropské ligy, byl v té době čerstvým kapitánem Espaňolu poté, co přebral pásku po Raúlu Tamudovi.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!