Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Evra: Chtěl jsem se omluvit za celý tým, ale trenér mě nenechal

Sport

  21:46
BLOEMFONTAINE (JAR) - Kapitán francouzských fotbalistů Patrice Evra obvinil trenéra Raymonda Domenecha, že ho v pondělí nenechal omluvit se za celé mužstvo fanouškům. Obránce Manchesteru United je prý z nelichotivého vystoupení týmu, který v Jižní Africe obhajoval stříbro, zničený a v příštích dnech chystá tiskovou konferenci, kde promluví o poměrech uvnitř mužstva.

Domenech a Evra. foto: Reuters

Evra kvůli sporům s Domenechem nezasáhl do dnešního duelu s domácími Jihoafričany a trpké vyřazení Francie jen sledoval. "Myslím, že teď není čas skládat naše účty, ale je čas omluvit se. Tahle omluva je pro miliony Francouzů," řekl Evra po zápase s JAR, který obhájci stříbra prohráli 1:2 a ve skupině tak obsadili poslední místo s jedním bodem.

Více o francouzské reprezentaci ...

"Bolí to o to víc, že omluva měla přijít už v pondělí. Chtěl jsem se jako kapitán omluvit za celý tým, ale trenér mě nenechal," prohlásil Evra, jenž se měl v pondělí zúčastnit tiskové konference před dnešním zápasem, ale nakonec na ni nedorazil.

Evra byl prý jedním z hlavních Domenechových oponentů poté, co nepopulární kouč poslal domů útočníka Nicolase Anelku. Ten francouzského trenéra vulgárně urazil v přestávce během druhého utkání skupiny proti Mexiku. Na Anelkovu podporu odmítl francouzský tým nastoupit k tréninku a bojkot údajně vedl právě Evra.

Francie - JAR (Ribéry nahrává Maloudovi).

Zadák Manchesteru United slíbil, že do dění uvnitř rozhádaného celku vnese po návratu z Afriky více světla. "Ještě v tomto týdnu uspořádám tiskovou konferenci, kde řeknu vše. Detaily všeho, co se událo, pravdu minutu po minutě. Všichni Francouzi musejí znát pravdu, neboť tým patří jim a nikomu jinému. Brzy se vše dozvíte," řekl Evra. Dodal, že se hráči vzdali všech bonusů za účast na mistrovství a nechtějí prý vidět ani cent.

Spolu s Evrou nenastoupily proti Jihoafričanům i další obvyklé opory. Například jiný obránce Eric Abidal, který o to však podle Domenecha sám požádal. "Přišel ke mně do pokoje a řekl mi, že se cítí prázdný a že se necítí připravený na tenhle zápas," prohlásil Domenech.

Thierry Henry a fanoušci z Jihoafrické republiky.

Osmapadesátiletý kouč si na závěr svého angažmá u francouzského týmu rozhněval nejen většinu vlastních hráčů, ale také brazilského trenéra jihoafrického celku Carlose Alberta Parreiru, s nímž si po zápase odmítl podat ruku. "Řekl mi, že se se mnou nechce bavit, neboť jsem prý řekl o jeho týmu nepěkná slova," prohlásil Parreira.

Francouzský asistent trenéra mu poté vysvětlil, že šlo o údajnou narážku na hru rukou Thierryho Henry, která pomohla výběru galského kohouta k vítězné trefě proti Irsku a k postupu z baráže na šampionát. "Nemohu si vzpomenout, že bych něco takového řekl," dodal Parreira, který v roce 1994 dovedl Brazilce k titulu mistrů světa. Domenech se k incidentu odmítl vyjádřit.

Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...