Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Na Maracaná po lešení. Fanoušky děsí rozviklané schodiště

Sport

  14:52
RIO DE JANEIRO - Fotbalový chrám Maracaná v Riu de Janeiro nahání některým fanouškům obavy. Během mistrovství světa totiž na stadion i z něj chodí k metru po rozviklaném schodišti udělaném jen z lešení. A to se pod tíhou davu povážlivě kymácí.

Děsivé schodiště. Při návalu je nepůsobí Maracaná zrovna bezpečně. foto: Reprofoto

Lidé, kteří o víkendu navštívili zápas Argentiny s Bosnou, přiznali, že měli strach, že lešení spadne. Dnes Maracaná hostí další zápas mezi Španělskem a Chile, celkem se v Riu odehraje sedm duelů šampionátu včetně finále 13. července.

Provizorní dřevěné schody vedou k jedinému vstupu na betonovou rampu napojenou na stanici metra. "Procházejí tudy tisíce lidí, lešení se hýbe, nehoda je jen otázkou času," tvrdí mexický inženýr Jorge Martinez, jenž sám po něm v neděli po zápase odcházel.

Úřady státu Rio po stížnostech údajně nechaly schody přezkoumat, vyztužit a v úterý proběhla další inspekce. Zatímco pro běžné diváky jsou z lešení, VIP hosté na druhé straně stadionu používají bezpečnější betonové.

"Ty vypadají dobře, ale tyhle, po kterých chodí skoro všichni, jsou vadné a nebezpečné. Nejsou na nich ani údaje o kapacitě. Na další zápas přijde moře lidí, musím přijít dřív, abych byl v bezpečí," podělil se o své dojmy s agenturou AP elektrikář Miranda.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!