Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Finále MS ve fotbale vidělo na České televizi přes milion diváků

Sport

  15:10
PRAHA - Nedělní finále mistrovství světa ve fotbale sledovalo na obrazovkách České televize celkem 1,026 milionu dospělých diváků, což bylo téměř 35 procent všech lidí, kteří se tou dobou dívali na televizi.

Španělsko - Nizozemsko (Španělé s trofejí).

Zápas, ve kterém zvítězilo Španělsko nad Nizozemskem 1:0 v prodloužení, byl nejsledovanějším přenosem celého šampionátu. Uvedla to dnes Česká televize. Finále fotbalového šampionátu na ČT však výrazně zaostalo za finálovým zápasem hokejového mistrovství světa, které se konalo letos v květnu.

DÁLE ČTĚTE

Utkání, v němž čeští hokejisté porazili Rusko 2:1, tehdy vidělo 2,793 milionu dospělých diváků a bylo nejsledovanějším pořadem ČT za posledních pět let. Sledovanost nedělního finále byla nižší i ve srovnání s minulým fotbalovým mistrovstvím v roce 2006. Tehdejší finálové utkání Itálie s Francií vidělo o 400.000 dospělých diváků více.

Druhým nejsledovanější utkáním turnaje v Jihoafrické republice byl semifinálový duel Uruguay - Nizozemsko, který zhlédlo 826.000 lidí, na třetím místě skončil druhý semifinálový zápas Německo - Španělsko. Ten sledovalo na ČT celkem 647.000 dospělých diváků. Sobotní boj o třetí místo mezi Německem a Uruguayí vidělo na ČT v průměru 548.000 lidí.

Autor: