Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Rozpačitý výkon. Spartu proti Příbrami spasil až kanonýr Lafata

Sport

  21:59aktualizováno  10. srpna 0:02
PŘÍBRAM/PRAHA - Jedna vydařený akce v šedivém představení přinesla sparťanským fotbalistům třetí výhru ve třetím kole nového ročníku. V Příbrami to bylo velké trápení, z nesnází vytáhl hosty kapitán Lafata svým první ligovým gólem sezony.

Radost Sparty z gólu. foto: ČTK

Ne že by Příbram sparťany přehrávala, to vůbec ne. Hosté soupeře za celý zápas nepustili do šance, téměř mu nepůjčili míč, ale v ofenzívě to z jejich strany nebylo dobré.

Hlasy trenérů

Petr Čuhel (Příbram): "Určitě nejsme spokojeni, i když Sparta má svou kvalitu. Měla tam šance, pak jsme srovnali hru, ale k lepšímu výsledku nám chyběla větší aktivita směrem dopředu. Z tohoto pohledu je výhra Sparty zasloužená, i když jsme mohli získat alespoň bod.“

Vítězslav Lavička (Sparta): "V situaci, v jaké jsme byli, je to velmi důležité vítězství. Nebylo jednoduché tým připravit. Měli jsme jen dva dny, potřebovali jsme si zhodnotit Malmö a nabrat fyzickou i psychickou energii. Ještě v pátek na tréninku byla prohra s Malmö na týmu patrná. Nebyl tam zápal, doznívala únava a byla tam psychická deka. Dnes už ale atmosféra byla pozitivní a chtěli jsme ukázat, že jsme nezapomněli vyhrávat. Šlo to však ztuha. Věděli jsme, že Příbram dobře odstartovala a její výkon byl dobrý. Hráli hodně organizovaně, s přibývajícími minutami na nás tlak sílil. Kluci však ukázali charakter.“

Lavičkův tým sice po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů v domácí soutěži vyhrál, ale herně fanoušky potěšit nemohl.

Za celý zápas měli tři šance, z toho jen dvě si sami vypracovali. A jedna jediná v druhém poločase rozhodla. Skvěle hrající Matějovský z první poslal kolmici na Krejčího, do jehož přihrávky přes celou bránu doklouzal Lafata, kterého neuhlídal Neves, a zblízka skóroval.

Zbylé dvě příležitosti si sparťané vypracovali v úvodu. Na první přihrál příbramský kapitán Zápotočný, jehož malou domů vystihl Krejčí, jenže z úhlu trefil tyč. Krejčí, který po svalovém zranění byl poprvé v základní sestavě, zahodil i další šanci. Hušbauer se probil do vápna a nabil mu na malé vápno, ale Krejčího ránu Boháč vyrazil a zlikvidoval i dorážku Lafaty.

Po půlhodině domácí hru vyrovnali, i když pořád běhali bez míče. Přesto pro ně bylo snadné nepouštět sparťany na dostřel, stačilo si vzorně hlídat hráče.

Sparťané totiž nebyli schopní udělat kličku, obejít protihráče, přesprintovat, hráli na krátké přihrávky, z nichž většina šla do strany a dozadu. Bylo to pomalé, těžkopádné.

Jediným světlým momentem pak byla gólová akce, kterou sparťané sehráli excelentně.

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:0)

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 71. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Nádvorník, Pospíšil. Bez karet.

Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Mareš (80. Danoski), Tarczal, Hnaníček, Pilík (84. Švancara) - Fillo (63. Stratil) - Řezníček. Trenér: Čuhel.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa - Vácha - Přikryl (52. Konaté), Matějovský, Hušbauer (65. Bednář), Krejčí (89. Mareček) - Lafata. Trenér: Lavička.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.