Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

6 zápasů, 11 branek. Mourinho ví, že Chelsea trápí děravá obrana

Sport

  17:00
LONDÝN/PRAHA - Fotbalisté Chelsea doplácejí na děrovou obranu. Tři góly dostali v týdnu od Sunderlandu i v sobotu od Stoke City. "Nerad bych vám přesně řekl, co si o dnešním zápase myslím. Každopádně máme problémy," prohlásil trenér José Mourinho.

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho foto: Reuters

V Premier League je nyní šest týmů, které dostaly méně gólů než Chelsea, což nebývalo zvykem. Během patnácti kol inkasovala sedmnáct branek, z toho v posledních šesti zápasech jedenáct. Ve středu v Sunderlandu tři góly ještě neznamenaly ztrátu bodů, protože Chelsea čtyři vstřelila. Ale v sobotu ve Stoke už prohrála (2:3). "Raději budu stručný a pragmatický a povím vám, že oni dali o jeden gól víc než my. Oni vyhráli a my prohráli. Do větších detailů zacházet nebudu, protože s vámi nemůžu rozebírat některé aspekty zápasu," prohlásil Mourinho do kamery televize Sky Sports.

Pokud by zašel do podrobností, musel by kritizovat i Petra Čecha. Chelsea vedla 1:0 a v 42. minutě čelila rohovému kopu. Český brankář na centr vyběhl, ale k míči se nedostal a Crouch pak mohl střílet do odkryté branky.  Když portugalský kouč Chelsea před devíti lety vedl poprvé, tým za celý ročník dostal pouhých patnáct branek.

O rok později za sezonu 2005/2006 to bylo dvaadvacet gólů v osmatřiceti zápasech. Nyní je to sedmnáct v patnácti duelech.  "Nelíbí se mi to. Určitě netrénuju své týmy, aby hrály takhle. Někdy chyby zabíjejí systém," doplnil Mourinho. Chelsea v průběžné tabulce přišla o druhou příčku, když ji přeskočil Liverpool. Vedoucí Arsenal má na oba týmy čtyřbodový náskok a nedělní domácí duel s Evertonem k dobru. Nasadí k nadějnému trháku?

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...