Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

750 milionů je málo. Další neúspěšná nabídka Chelsea na Rooneyho

Sport

  13:10
LONDÝN - Fotbalová Chelsea ani na druhý pokus neuspěla u Manchesteru United s nabídkou na přestup útočníka Wayna Rooneyho. Londýnský klub byl tentokrát ochoten za sedmadvacetiletého anglického reprezentanta zaplatit údajně 25 milionů liber (asi 750 milionů korun).

Wayne Rooney z Manchesteru United. foto: Reuters

"Nabídku jsme dostali včera (v neděli) a okamžitě jsme ji odmítli. Náš postoj se nemění - prostě není na prodej," citoval server BBC mluvčího United. Chelsea poprvé vedení anglického mistra kontaktovala v polovině července.

Tehdy podle médií za Rooneyho nabízela deset milionů liber a záložníka Juana Matu, či obránce Davida Luize. Hráčskou výměnu však posléze trenér londýnského celku José Mourinho popřel s tím, že šlo jen o finanční odstupné.

Rooney by se nejspíš odchodu z United nebránil. O přestup totiž požádal už na konci posledního soutěžního ročníku, protože přišel o místo v základní sestavě na úkor Nizozemce Robina van Persieho. Navíc ho nedávno naštvalo prohlášení nového kouče Davida Moyese, který ho označil za důležitého náhradníka.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...