130 let

Cristiano Ronaldo vládné sociálním sítím | foto: Reuters

Absolutní král Instagramu. Ronaldo dosáhl na 250 miliónů followerů, vládne i Facebooku

Sport
  •   5:00
Praha - Fotbalový bůh, mužský ideál či idol mnoha žen. Ale také absolutní král sociálních sítí. Kdopak to může být? Cristiano Ronaldo. Právě portugalský fotbalista se totiž stal vůbec první osobou, která dosáhla 250 miliónů sledujících na Instagramu.

Fotbalová superstar Cristiano Ronaldo přidal do své vitríny další trofej. Tentokrát to není Zlatý míč nebo „ušatý“ pohár pro vítěze Champions League, ale stejně tak dost zajímavé prvenství, které dokáže vydělat mraky peněz. Portugalský fotbalista se totiž stal prvním uživatelem Instagramu, který kdy dosáhl na 250 miliónů sledujících.

Hráči Juventusu slaví branku Cristiana Ronalda.
Zklamaný Cristiano Ronaldo.

A právě proto patří hvězdný útočník Juventusu k absolutní špičce, co se světové popularity týče. Na Instagramu mu patří úplný vrchol, na nějž se jen těžko škrábou další v pořadí. Na druhém místě je s 214 milióny followerů popová hvězda Ariana Grande, bronzová příčka patří hollywoodskému herci Dwaynu „The Rock“ Johnsonovi s 209 miliony.

2020 was not an easy year, there’s no doubt about it. No one can be indifferent to the pain and suffering that COVID-19 brought upon the world.

But now it’s time to bounce back and show that, together, we can make a difference. Because no matter how hard is the fall, what really defines us is the way we get back on our feet and how fast we are ready to face new obstacles.

So let’s try to turn 2021 into a turning point, a new beggining, a fresh start. Because all of us – and I do mean all of us – can still become better versions of ourselves. And if we do it all together, that might actually be the secret to turn things around for the better.

Happy New Year! And may 2021 be a year to allways remember for the best reasons! ❤️

31. prosince 2020 v 21:13, příspěvek archivován: 9. ledna 2021 v 13:19

V pětatřiceti letech vévodí Cristiano Ronaldo také platformě Facebook. Jeden z nejlepších fotbalistů, kteří kdy běhali po zelených pažitech, má právě na této sociální síti nejvíce sledujících. Na Twitteru patří rodákovi z ostrovu Madeira nejvyšší příčka mezi sportovci.

Zajímavé je, že když všechny kluby Premier League, kterých je ve slavné soutěži dvacet, posčítají své sledující dohromady, stále ztrácejí necelých 100 miliónů na bývalého hráče Manchesteru United či Realu Madrid. Chelsea, Manchcester City, Arsenal, Liverpool a další dají pospolu 159 miliónů followerů, což je o 91 miliónů méně, než má portugalská megastar.

Thanks for your love and support ❤️

27. prosince 2020 v 21:25, příspěvek archivován: 9. ledna 2021 v 13:19

A jak uvádí časopis Forbes, Ronaldo vydělává obrovské jmění právě díky reklamám na sociálních sítích. Ronaldo měl v roce 2020 na instagramových placených příspěvcích vydělat neuvěřitelných 47,8 miliónů dolarů.

Na svém účtu současný hráč Juventusu a majitel třech ocenění Zlatý míč zveřejňuje i fotografie své rodiny. A třeba jeho manželka, Georgina Rodriguezová, má sama na Instagramu 22,8 miliónů sledujících.

I am honored to win the @goldenfootofficial and to be immortalised on the Champion Promenade in Monaco, together with some of the greatest football legends of all time! I am truly humbled and want to thank the fans all over the world for having voted for me #goldenfoot2020

20. prosince 2020 v 19:08, příspěvek archivován: 9. ledna 2021 v 13:20

Ronaldův největší konkurent Lionel Messi má na Instagramu 174 miliónů followerů, čímž se řadí na druhé místo mezi sportovci. Jediným účtem, který má více než portugalská hvězda, je samotný Instagram, který sleduje 382 miliónů uživatelů.

Autor: Dominik Reiniš