130 let
Jeremy Menez z AC Milán.

Jeremy Menez z AC Milán. | foto: Reuters

Netradiční cesta z finanční krize: AC Milán prodal týmový autobus

Sport
  •   14:40
MILÁN/PRAHA - Adriano Galliani, vlivný viceprezident AC Milán, stojí u odbočky z dálnice, a v rukách drží cedulku ROMA. Za ním přešlapuje smečka stopujících milánských fotbalistů, kteří se chtějí co nejrychleji dostat na zápas do Říma.

Fotomontáž, jež se objevila na sociální síti Twitter, rýpe do slavného milánského klubu, který v rámci úspor prodal svůj luxusní autobus.

Další internetový vtipálek zase otiskl starý kočár v červenočerných barvách klubu, jak přijíždí ke stadionu San Siro.

I když to AC Milán nekomentoval, podle italských médii dostal za prodej autobusu přes čtyři miliony korun. Další miliony by měl ušetřit na provozu.

Skoro celá italská liga se potýká s výraznými finančními problémy a na milánských velkoklubech je to znát nejvíce. AC i Inter se pohybují uprostřed tabulky. Například AC, což je osmnáctinásobný šampion, skončil minulou sezonu osmý, takže přišel o evropské poháry.

Stejné místo patří mužstvu i nyní. O víkendu prohrálo doma 0:1 s Bergamem, což znamená, že z posledních čtyř kol získalo jen dva body. Ani nový trenér a někdejší střelecká hvězda Filippo Inzaghi, který přišel v létě, zatím mizerné období nezastavil.

Autor: