Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Adriano s fotbalem nekončí

Sport

  8:15
RIO DE JANEIRO - Velmi zajímavě se začíná odvíjet příběh brazilského fotbalisty Adriana. Bývalý útočník Interu Milán se před měsícem nevrátil do Itálie poté co si v Brazílii plnil reprezentační povinnosti. Následně oznámil, že si chce dát od fotbalu pauzu a italský mistr s ním rozvázal smlouvu. Nyní však sedmadvacetiletý útočník s dynamitem v levé noze jedná s mateřským Flamengem.

Adriano přispěl k debaklu Portugalska jedním gólem. foto: ČTK

"Kontaktovali mě a Adriano mi řekl, ať zjistím, co mu můžou nabídnout," řekl Adrianův agent Gilmar Rinaldi. "Začali jsme jednat, ale nemůžu prozradit detaily," dodal agent, který v minulosti za Flamengo sám chytal. Adriano na začátku května zmizel po kvalifikačním utkání s Peru. Poté oznámil, že na nějaký čas kvůli osobním problémům končí s fotbalem, a rozvázal smlouvu s Interem Milán.

Zájem o jeho angažování nyní potvrdil i prezident Flamenga Delair Dumbrosck. "Chce k nám, a to je pro nás důležité," prohlásil s tím, že už oslovil několik sponzorů, kteří by financovali hráčův kontrakt. "Adriano pomůže naší značce a pomůže nám získat sponzory," dodal.

Dumbrosck také uvedl, že Flamengo udělá všechno pro to, aby jeho odchovanec Adriano neodešel ke konkurenci. V létě totiž v klubu trénoval po těžkém zranění, které utrpěl v dresu AC Milán, slavný útočník Ronaldo, ale nakonec posílil rivala Corinthians.

"Myslím, že za ten risk to stojí, podívejte se na Ronalda," připomněl funkcionář Ronaldovu bilanci: ten zatím v deseti zápasech nastřílel osm gólů. "Budeme na tom pracovat a nenecháme Adriana odejít ke Corinthians, do Santosu nebo Vaska," dodal.

Adriano už dříve uvedl, že pokud se vrátí k fotbalu, bude to v dresu Flamenga, protože "jinak by ho prý babička zabila".

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!