130 let
Haller

Haller | foto: instagram.com/ajax

Ajaxu selhal počítač, teď si rve vlasy. Omylem kvůli tomu nepřidal rekordní posilu na soupisku pro EL

Sport
  •   15:34
Amsterodam - Ajax Amsterodam omylem nezapsal na soupisku pro Evropskou ligu svou historicky nejdražší posilu Sébastiena Hallera. Nizozemský fotbalový klub nezaregistroval reprezentanta Pobřeží slonoviny kvůli administrativní chybě při práci s počítačem.

Zapadlý talent a častý terč internetových haterů. West Ham vítá k Součkovi a spol. novou posilu

„Je to samozřejmě hodně k naštvání. Za prvé pro hráče, ale i pro nás. Nepřivedli jsme ho pro nic za nic,“ řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Ajaxu Erik ten Hag k situaci s šestadvacetiletým Hallerem, jehož klub získal v lednu z West Hamu za 22,5 milionu eur (zhruba 590 milionů korun).

„Přirozeně byl Haller na seznamu (pro Evropskou ligu), ale došlo k administrativní chybě. Něco bylo špatně s počítačem, stačilo ho jen zaškrtnout,“ uvedl Ten Hag. „Jsme za to především zodpovědní my dva s (technickým ředitelem) Marcem Overmarsem. Samozřejmě lidé dělají chyby, ale tohle je špičková sportovní organizace. Tahle chyba se neměla nikdy stát,“ přidal kouč nejúspěšnějšího nizozemského klubu.

Ten Hag dodal, že se Ajax ještě pokusí UEFA chybu vysvětlit, příliš ale ve shovívavost evropské asociace nedoufá. „Ale zkusíme to, dokud je naděje,“ řekl.

Ajax se v úvodním jarním kole Evropské ligy střetne s vedoucím týmem francouzské ligy Lille, první zápas se hraje za dva týdny 18. února.

Autor: ČTK